Obaveštenje za ratne veterane

OBAVEŠTENJE:

Udruženje Srpskih Ratnih Veterana Subotice sa sedištem na glavnoj autobuskoj stanici obaveštava svoje članove a i ostale koji to nisu da je još u toku prikupljanje dokumentacije radi naplate kamate i ratnih dnevnica za sve one koji imaju u vojnoj knjižici upisano učešće u ratu za 1999 godinu.

Pravo na naplatu imaju i svi pripadnici MUP-a, pošto su oni dobijali za vreme Nato agresije na našu državu dnevnice ali ne i Ratne dnevnice što je velika razlika. Takođe pravo imaju i svi vatrogasci pošto su i oni bili angažovani za vreme Nato agresije. Kamata iznosi 80,000 dinara a ratne dnevnice 3,500 dinara po danu.
Od dokumentacije je potrebno sledeće:
Fotokopija lične karte (ako je čipovana učitati je)
Fotokopija vojne knjižice i to stranica gde vam se nalazi slika,stranica gde su vam upisani lični podaci i stranica gde vam je upisano učešće u ratu 1999 godine.
Fotokopija kartice tekućeg računa (obadve stranice) s tim da svako mora da ima karticu koja glasi na njegovo ime.
Oni koji su do sad predavali kartice od supruge ili bliskih rođaka dužni su da naprave lično svoju pošto novac može leći isključivo na njihov račun.
Što se tiče advokata da vam napomenem i da vas podsetim da udruženje Srpskih Ratnih Veterana Subotice zastupa ISKLJUČIVO advokatska kancelarija Punoševac-Popović iz Kruševca i NIKO VIŠE. Naš advokatski tim od Veterana ne naplaćuje niti jednog jedinog dinara niti za sudske takse niti za ročišta, a na kraju kad vam budu isplaćena vaša potraživanja ne uzimaju od vas nikakvu proviziju nego oni svoja potraživanja naplaćuju od Države.
Ovo vam pišemo zato što je dosta naših članova dobilo da plati takse u različitim iznosima kao i da plate za sastav tužbe. Cifre se kreću najviše na po 1,900 dinara za takse pa zatim 1,900 dinara za sastav tužbe a što će na kraju ispasti i mnogo više od toga. Da vam odmah napomenemo da vam to ne šalje naš advokatski tim koji nas zastupa.

Naime, o čemu se radi. Godine 2012-te, kada smo skoro svi mi predavali dokumentaciju u menjačnici kod bolnice tada smo davali i punomoć za ratne dnevnice advokatskoj kancelariji iz Niša ali im nismo dali i PUNOMOĆ ZA UTVRĐIVANJE DISKRIMINACIJE što prvo treba da se utvrdi pa tek na osnovu toga mogu da se naplate kamata i ratne dnevnice. Pošto je utvrđeno sredinom prošle godine da je došlo do diskriminacije po mestu prebivališta na osnovu toga što su još 2008 godine u Topličkom okrugu u 7 opština isplaćene ratne dnevnice u iznosu oko 3,000 eura po celoj Srbiji je pokrenut postupak za utvrđivanje diskriminacije.
Predsednik svih udruženja Srpskih Ratnih Veterana Srbije je tražio tada od advokatske kancelarije iz Niša koji je tada još bio nadležan da nas zastupa da od Veterana ne naplaćuju ništa nego da svoja potraživanja naplate od Države na šta advokatska kancelarija iz Niša nije htela da pristane pa su zbog toga dobili otkaz punomoćja da više ne mogu da zastupaju naše udruženje a angažovan je novi advokatski tim iz Kruševca koji je pristao na uslove predsednika svih naših udruženja(ovo i mnogo više možete pročitati na zvaničnom sajtu Srpski Ratni Veterani). Takođe je rečeno adavokatskoj kancelariji iz Niša da pošto više ne zastupaju naša udruženja nemaju više pravo da pozivaju i podnose bilo kakve tužbe u ime naših članova na šta su se oni oglušili. Sada se dešava da mnogim našim članovima stižu poruke na mobilne telefone kako je puštena tužba u njihovo ime kao i uplatnice za sastav tužbe i sudske takse a da pre toga nisu uopšte kontaktirali ljude kojima šalju poruke i uplatnice.

U razgovoru sa našim advokatima koji nas zastupaju a koji su pre neki dan bili kod nas u kancelariji pošto su taj dan imali suđenje u Subotici rečeno nam je a što su čuli i neki pripadnici našeg udruženja koji su taj dan došli baš zbog razloga što su im stigle uplatnice koje navodno moraju uplatiti u roku od 8 dana, naš adavokat je rekao da niko ništa ne mora da uplati pošto su naše tužbe prošle pre tužbi od druge kancelarije a to što su im stigle uplatnice iz druge advokatske kancelarije je krivično delo za koje ta advokatska kancelarija može da odgovara pošto je neovlašćeno pustila tužbe i ušinila delo falsifikata pošto im niko od nas nije dao punomoć za diskriminaciju a koja je neophodna da bi mogla da se podigne tužba nego su na svoju ruku potpisali tužbe umesto Veterana koji su to trebali lično da učine.
Ne mali broj naših članova je već poslao advokatskoj kancelariji iz Niša opoziv za sva punomoćja preporučeno sa povratnicom kao i što su predalii opoziv punomoćja za tu advokatsku kancelariju Višem sudu u Subotici a najavljeno je da će biti i tuženi advokatskoj komori Srbije zbog svega što su uradili. I nače ovo se ne dešava samo u Subotici nego po celoj Srbiji gde imamo svoja udruženja.
U kancelariji našeg udruženja koje radi radnim danima od 09-17 a vikendom od 10-14 časova možete dobiti opoziv punomoćja advokatskoj kancelariji iz Niša kao i tužbu protiv bespravno predate tužbe koja se predaje u sudu u Subotici a koja se dostavlja predsedniku višeg suda Subotice.
Još bih vas zamolili da za sve što vas interesuje mada je sve ovde napisano zovete u radno vreme kancelarije pošto i mi koji radimo volonterski ovaj posao imamo pravo na odmor a često se dešava da nas ljudi zovu i do 23 časa uveče.

S’ poštovanjem
Udruženje Srpskih Ratnih Veterana Subotice

Tel: 061 277 7359
062 825 1063KOMENTARI

 1. Bojan kaže:

  Pa kad ce isplata advokati?

 2. Branislav kaže:

  Mislim d je to veliko sranje , od toga nema nista

 3. napredna konjina kaže:

  O kakvoj NATO agresiji se ovde piše?Pa reč je o Miloševićevoj agresiji prema Srbiji od koje je NATO morao spašavati Srbiju.

 4. Goran kaže:

  Imali sta od naplate dnevnica i diskriminacinje

 5. Anonimni kaže:

  lazu narod

 6. Braca kaže:

  Kakvih 6.000,00 dinara da platim troškove parničnog postupka gospodine Aleksiću? Pa nismo se tako dogovorili bitange jedne advokatske! I još čete poslati izvršioce da mi plene imovinu, barabe jedne, sramota.

 7. Laki Sub kaže:

  Prošle godine bio na sudu evo skoro godinu dana prošlo nikakvo rešenje nit papir dobio na kakve pare sve sama laž nek im idu sad ti koji su dobili pare

OSTAVITE KOMENTAR