Obećavala ljudima državljanstvo Mađarske, uzela novac i pobegla

Subotička policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetogodišnje žene iz Subotice, zbog sumnje da je odgovorna za tri prevare.

Kako se sumnja, ona je 2016. godine lažnim predstavljanjem kao osoba koja ima određene veze u Mađarskoj ambasadi, dovela i održavala u zabludi tri državljanina Srbije da će im omogućiti rešavanje postupka dobijanja državljanstva Mađarske na zakonit način, iako je znala da to ne može da ispuni, niti je ispunila.

Za tu uslugu od oštećenih je uzela 7.600 evra.

Autor: 021.rsKOMENTARI

 1. Mali Mikica kaže:

  Dobro je radila…

 2. Jecka kaže:

  O daaa, takva jedna po imenu Elvira S. je isto to radila, a pri tome je bila zaposlena u mađarskom konzulatu kao spremačica. Uzimala je različite svote, kako je od koga stigla. Daj Bože da su nju uhapsili, teška lopuža.

 3. Xpedient kaže:

  Ko ih šiša. Može lepo legalno, ali pametnjakovići ‘oće preko „veze“.

 4. Sofronije kaže:

  Da je mađarska pametna, prvi uslov bi bilo svedočanstvo kao dokaz da je pohađana škola na mađarskom jeziku, a onda znamje mađarskog jezika, pa tek onda osali uslovi ! Ovako svaka šuša dobija državljanstvo, a na polaganju zakletve psuje u bradu i mađarsku i mađare !

 5. Jugoslav kaže:

  Ajd da ne preterujemo, niti Mađari oduzimaju dodeljeno državljanstvo niti ih neko psuje na zakletvi. Znaju Mađari u Budimpešti zašto velikodušno dele državljanstva. Zatežu oko znanja jezika ali im je cilj da dobije svako ko ima uslov kao i da poboljša znanje jezika.
  Bilo je nekoliko poništenih kada se ustanovljena nezakonitost. Ko je prošao i položio zakletvu regularno ne može mu ga niko oduzeti. To je ozbiljna stvar a Mađarska je ozbiljna država.
  Ima onih koji su ljubomorni što ne mogu da dobiju ili su ljubomorni što i nemađari dobijaju pa šire razne dezimformacije. Ko ima uslov neka uči jezik i proći će kad oni vide da se neko trudi. Neko ima sreće pa prođe i sa minimalnim znanjem.

 6. Pecunia non olet kaže:

  @ Sofronije
  Madjarska je pametna. Pravilo EU kaze – novac iz fondova EU namenjen za razvoj se ne dodeljuje prema velicini odnosno povrsini odredjene drzave, nego na osnovu broja njenih drzavljana, i to bez obzira gde imaju mesto boravka.

 7. Osteceni Gradjanin kaže:

  A nije to mozda Bernadeta? Ona je zavrnula moju sestru na isti fazon za 1000€.

 8. Buby kaže:

  Za te pare su mogli doktorirati mađarski jezik i sada držati pasoš u rukama. Moj plan je ovo leto da upišem kurs mađarskog jezika pa polako…

 9. Nemanja kaže:

  Bilo je nekoliko advokata koji su radili hrvatske pasose….pa madjarske…. mnogo ljudi je palo u Madjarskoj i sada rade reviziju tih predmeta, pa su u tim postupcima ovi “osteceni” tamo “optuzeni”…. jer su davanjem mita stekli drzavljanstvo… a i onaj Uzelac je izvarao ljude samo tako….

 10. Pobegulja. kaže:

  Sad je podneta prijava (pod sumnjom da je ostetila 3 ljudi) posle 2 godine????? Taman kad ce predmet da zastari srBska posla

 11. Niko kaže:

  Mario i Andrea Š. takođe, a onda pobegli.

 12. Švajni kaže:

  T. Danijel

 13. KOCKICA kaže:

  A DANIJEL ISTO IZVARAO POLA SOMBORA I POLA SUBOTICE I POBEGAO KAD JE PALA EKIPA U MADJARSKOJ PRE TRI GODINE

 14. Benedict kaže:

  Jel cuo neko za onog Strahinju iz Novog Sada, on uzima novac I sredjuje dobijanje drzavljanstvo?

OSTAVITE KOMENTAR