Obnavlja se mol na Muškom štrandu

Deo mola na Muškom štrandu nedavno je obnovljen i otvara se za posetioce. Međutim, kako najavljuju iz preduzeća „Park Palić“, tu se neće stati, budući da je neophodna kompletna rekonstrukcija mola, koji se nalazi u prilično lošem stanju.

Rekonstrukcija oko 750 kvadrata mola koji je bio u najlošijem stanju, nedavno je završena, ipak, kako kaže direktor preduzeća „Park Palić“ Nebojša Daraboš, obnova mola mora da se nastavi, i trenutno se procenjuje vrednost celokupne investicije.

Rešenje kojem se pribeglo, ovaj put je kvalitetno i trajno, budući da su i konstrukcija i potkonstrukcija urađeni od borovog drveta.

Ukupna vrednost radova, koje su zajednički finansirali Grad i Pokrajina, iznose 4,6 miliona dinara bez PDV-a.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Preskupo,40.000$,a ona skalamerija 20.000$(terasa za sudije s druge strane jezera)?Pitanje-Bas me zanima cemu,i kojoj nameni ce sluziti mol? Nema sta pecati,ne moze se kupati….A na Palicu nema gde kulturno vrsiti veliku i malu nuzdu…Kad dodju eskurzije,pisaju gde stignu…

 2. ČINJENICA kaže:

  U restauraciju(?) vile Bagojvar spiskano onoliko evra, a u urnisanijem stanju je nego li pre radova; Velika terasa je bila „viđena“ za ko zna koje po redu delovanje neimara, navodno su pare iskeširane…i – trt! Biće. Ako majstori zalutaju u podrumske prostorije, možda i dovrše davno započete radove (pogled kroz prozore na bočnom delu i samo se kaže); INFO centar kod „Prezidenta“, svojevremeno tramvajska stanica, za čije zastakljivanje je izbrojano oko šezdesetak hiljada, ne radi preko vikenda, a turisti (ko ili šta je to?) opet, ostalim danima zaobilaze Palić k’o kiša oko Kragujevca; Toaleti u objektu na ulazu u Muški štrand, pre dve godine (spolja) renovirani, bez dnevnog (prozori su zazidani) i električnog osvetljenja. Ipak, nije totalni mrak, jer su vrata non-stop otvorena. Naravno, kada su dostupni caru i običnim smrtnicima i to isključivo preko vikenda i u dane praznika. U ostalim danima ne važi parola da, ko na vreme krene…Ah, da! Naspram otvorenog ulaza u muški wc je odeljak za „veliku“ nuždu delimično zaklonjen najlonom od crne kese. Ko zna, možda one za smeće; Od desetak stolova za stoni tenis na potezu do bivše „Fontane“, među kojima je jedan u okviru Termalnog bazena (drugi je uklonjen?), niti jedan nije u funkciji; Vikend naselje, drugim rečima Zona sumraka, uostalom kao i ceo kompleks, dušu dalo za snimanje filmova strave i užasa, a potom za prikazivanje na Letnjoj pozornici…itd. itd. Inače, po informaciji na facebook profilu JP „Park Palić“ : “ Park Palić d.o.o. je osnovan sa opredeljenjem da Palić postane evropska turistička destinacija visoke kategorije.“ Baš!

 3. croat kaže:

  filozofe to je filozofsko i dobro pitanje , zaista koja je svrha tog mola?

 4. ffilozoff kaže:

  Na tom molu su se kupali nasi roditelji….a sad stvarno nema svrhe. Bio je jedan dobar koncert AZRA-e,pre glupavih ratova…Cak sto vise super je bilo,svirali su sa mola,na onom prvom sirokom delu najblize obali…strand je bio krcat i bio je aktuelan album RAVNO DO DNA!!! Stvarno ne vidim STA raditi na molu???

 5. avet kaže:

  Treba molo popraviti, dileme nema, tamo neko može da pogine šetajući.
  A kada već jednom nestane ideja za trošenje budžetskih para na totalne idiotske besmislene projekte na Paliću, evo ja da dodam još jednu takvu besmislicu, ideju.
  Nekad su bila dva ogromna tobogana u jezeru, moglo bi i to da se vrati na staro mesto gde su nekada bile postavljene.
  Za to sigurno može da se uzme jedno 80.000 € ako ne i više, jer temelje tih tobogana treba da prave ronioci, ipak su to podvodni radovi.
  Ako može molo, a bila nekad i neka podvodno-nadvodna svetlosna i muzička fontana kod takozvanog poluostrva koja je jako brzo nestala sa scene, zašto ne bi mogla biti i ta dva tobogana, da nas podsećaju na stara vremena, kada se još moglo kupati u jezeru.
  Samo onako uzput još da pitam, NATO bomba iz 1999-godine je još uvek u jezeru?????

 6. vitabrevis kaže:

  Javni radovi ove vrste, su samo zbog „gde sam tu ja“?

 7. croat kaže:

  Da su zadnjih 30 godina supenom kasikom vadili svaki dan mulj iz jezera danas bi to po dubini bilo Bajkalsko jezero! Bez jezera nema turizma, ako ono bude cisto ostalo ce doci samo od sebe tako da svaku paricu treba kanalisati na uspostavljanje uslova i cescenje jezera. Ovo je cisto muljanje ja tebi ti meni

OSTAVITE KOMENTAR