Obnovljena OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici

Završena je obnova OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici, za šta su lokalna samouprava i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije investirale 48 miliona dinara.

Svečanošću koja je priređena u subotičkoj OŠ „Sonja Marinković“, koju pohađa oko 800 đaka, obeležen je završetak radova na obnovi školske zgrade.

„Škola je kompletno renovirana. Zamenjeni su prozori, podovi, sanitarni čvorovi, kanalizacione i vodovodne cevi, postavljena je nova izolacija te okrečene sve prostorije u školi. Dakle, urađena je kompletna adaptacija da bi naša škola ovako lepo izgledala“, kaže direktor Pajica Bašić.

Obnova školske zgrade koštala je 48 miliona dinara, a sredstva su obezbedile lokalna samouprava Subotice i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

„Grad Subotica nastavlja sa finansiranjem projektne dokumentacije i učestvuje na konkursima kako kod Republike tako i kod Pokrajine pa se nadamo da ćemo i u ovoj godini imati šta da pokažemo“, izjavio je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Gradonačelnik Subotice je ovom prilikom najavio da će, u okviru ovog projekta, pored OŠ „Sonja Marinković“, biće obnovljena i zgrada srednje Hemijsko-tehnološke škole.

 

RTVKOMENTARI

 1. Posmatrač kaže:

  Radovi su završeni 1. septembra prošle godine kada je i svečano obeležen početak školske godine u renoviranoj školi.

  Naslov ovog članka bi trebao biti: „Još jedno obeležavanje završetka radova“… i ko zna koliko će ih još biti…

 2. Samo istina kaže:

  Gde je sala za fizicko za ,,OS,,Duro Salaj,,???Lazete isto na vlasti kao zute spodobe!

 3. Samo istina kaže:

  Prostor-Petefi Sanfor 19!

 4. Zalost.. kaže:

  Obnavljaju skolu koja je poslednja izgradjena a sta je sa starim skolama Ivan Milutinovic,Djuro Salaj i ostale..Neko tu pere lovu..

 5. avet kaže:

  @Zalost
  Nema to veze koja je skola najstarija, a koja najmlađa.
  E, samo da znas, postoje podobniji direktori skola, postoje manje podobni i oni koji uopste nisu podobni.
  Naravno da ce podobniji i njihove skole imati prednost u svemu, u obnavljanju, u dobijanju raznih donacija, dobijanju raznih pomoci.

OSTAVITE KOMENTAR