Očekuje se nastavak radova na Y-kraku

Potpisani ugovori o nastavku radova na Y-kraku, koji obezbeđuje obilaznicu ka graničnim prelazima Horgoš kao i Kelebija.


Vrednost ugovora premašuje 700 miliona dinara i na jesen bi radovi trebali da budu gotovi – izjavio je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevina, saobraćaja i infrastrukture, gostujući u emisiji „Javni poslovi“ Panon RTV-a.

„Ovaj ugovor obuhvata deonicu od bikovačkog kružnog toka ka bačkotopolskom kružnom toku. Ova deonica sadrži i dva nadvožnjaka, iznad čantavirskog puta, odnosno nadvožnjak iznad pruge Beograd-Budimpešta. U okviru ovog ugovora biće izgrađen i kružni tok kod ukrštanja sa somborskim putem, a ukoliko preostane novca, onda ćemo još u ovoj godini nastaviti sa izgradnjom puta prema graničnom prelazu. Potrebno je još reći da je u ugovoru definisano da izvođač radove mora da završi u roku od osam meseci.“, rekao je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Dal je moguce, blizu je 1. Apeil.

 2. Gligorije kaže:

  Juhuuu famozni y krak. Dok ovi nasi izgrade i zavrse taj y krak s sve nasim parama pokradenim po ko zna koji put, nece vise biti ko da putuje prema kelebiji. Ah da i da vrate nadvoznjak sto su ka skinuli na zemlju da bi se fotografisali za otvaranje 3km davno uradjenog puta.

 3. amacak kaže:

  nasip za taj nadvožnjak iznad čantavirskog puta stoji već jedno 20 godina. nasut je još za vreme miloševića.

 4. Gligorije kaže:

  Imam info. A i videcete sav taj nasip kao i ostalo sto je zapoceto ce se sravniti s zemljom i pravice nove nasipe.

 5. Pipuš kaže:

  Gradilište na pozorištu stoji već dve godine a stalno ide priča koliko je para odvojeno za nastavak radova. Tako isto i sa ovim nesretnim y krakom. Svake godine ista vest a ništa se ne dešava na terenu.

 6. punisher kaže:

  Ako smo lideri u regionu onda mozes misliti kakav je region…..

 7. Sojic kaže:

  Od kada su otvorili jug petlju,Bikovacki put svakog dana sve vise propada a niko ga ne sanira.

 8. Raspop Teodosije kaže:

  Znači istinite su glasine o novim vanrednim izborima sredinom godine …

 9. Miroslav kaže:

  Da vas podsetim da je na danasnji dan pocelo bombardovanje naseg naroda od strane zapadnih hordi,bar u cast palim borcima i civilima ste mogli objaviti neki podsetnik,video,prilog…..

 10. Bivsi kaže:

  Nadvoznjak iznad pruge Beograd Budimpesta verovatno mora da se koriguje zbog buduceg drugog koloseka. Samo da kruzni tokovi ne budu mali kao ovaj na Bikovackom.

 11. Neko iz Mase kaže:

  „ako ostane para“ pa koga vi za……..

 12. Zorica kaže:

  Znaci sad ce opet oni isti koji su rekli da od ovoga nece biti nista napadati pa opet napadati samo me zanima sta ce reci kad se otvori put od bikovacke petlje do somborskog puta poznajuci suboticane nece valjati nikad nista nije valjalo nece ni ovo…a tek kad se nastavi prema kelebiji tek tad nece valjati…dobri suboticani

 13. stormwatch kaže:

  HAHHAHAHAAHHahahahahahahahaha, evo jos malo sale i majmunarija na prijatnih +20 ovog lepog prolecnog dana.

 14. djuka kaže:

  nije njih sramota, bez brige.

 15. Gligorije kaže:

  Zorica
  Da li si? Ako slucajno jesi, provozala tom deonicom puta pre 24 godine i sada 2018 godine? Da li si seo-la u kamion i prosla tj provukla-o se kroz bikovacki kruzni tok? Da jesi ne bi bio takav tvoj komentar. Jebes onu ili ovu vlast svejedno je. Apaolutno je tacno da je jako lose i usko napravljeno. U brdima naprave sire puteve i k.tokove.

 16. Salamander kaže:

  Ma treba da se konačno završi taj put, ali neka mi neko da računicu koliko tu ima kilometara koji treba da se asfaltiraju pod pretpostavkom da su zemljani radovi kako su najavili već gotovi – koliko to nas košta po kilometru ako treba da platimo još 6 miliona eura?

 17. pista kaže:

  A jel Kern zna da ce uskoro ostati bez sefice?

 18. Megille kaže:

  @ pista , Kern Imreta i njegovog brata Kern Čabu treba procesuirati ,ispitati okolnosti kako su ipod kojim uslovima ‘ privatizirali ‘ bivšu fabriku ‘ Bačkoprodukt’ ,kako su stekli pa kasnije uništili Bačkoprodukt gde je na hiljade i hiljade radnika radilo u tri smene za stranih kupaca.Posle Kernovih privatizacija ti ljudi su ostali na ulici ili joši danas sastavjalju kraj sa krajem na Subotičkom ‘Buvjaku ‘.Danas u tim odajama tu i tamo po koji službenik ili radnik ‘repuje’ iz jedne kancelariju u drugu. Veliku zaradu ovim tajkunima donose naknadno dograđene poslovne prostorije koji se za masne pare izdaju se u zakup.Plaćanje poreza na nekretnine ? Zaboravite ? Možda po knjigovestvenim ‘vrednostima’ gde milionska vrednost stvarne nekretnine se svedu na nekoliko hiljada dinara. Iste uslove građani Srbije nemaju pa ih poreske vlasti gule sa velikim iznosima za poreze na nekretnine ,ekologije a ko znajoš za šta jer imaju svoje kuće i stanove za čije kupovinesu izdvajali velikenovce ,a nisu stekli sumnjivim privatizacijama poput braće Kern Imreta i Kern Čabe. Ali koga to u Srbiji zanima? Koga zanima da li je Kern Imre u sukobu interesa ? Dali je Kern Imre u sukobu interesa što su negovu suprugu Kern Šolja Mariu ‘ustoličili’ za direktoricu ‘Sugasa’ firme u susedstvu CIMGASA ? Nikog ne zanima sve je transparentno. Nekad ‘veliki Mađar’ buntovnik protiv čiriličnog pisma Kern Imre podvuklao se pod skute SNS stranke Vučić Aleksandra da bude zaštićen zbog brojnih malverzacija u Subotičkoj opštini.No ima on i ‘zasluge’ kod Srpskih vlasti : Naime učestvovao je u raznim sumnjivim ‘ investicijama’ na teritorijama paradržava ‘ srpskih krajina’ -Baranji na okopiranim Hrvatskim teritorijama ,pa zato danas za letovanje odabira Grčku umesto Hrvatske da ga u Hrvatskoj nebi prepoznali po svojim delima….

 19. pista kaže:

  @Megille
  Pa ima nas nekoliko koji se secamo perrioda kada je on bio predsednik gradskog izvrsnog veca, a bas u to vreme su napumpali firmu njegovog brata koji se nadobijao poslova u gradu na racun budzeta samo tako… ali tuzilastvo ni tada nije radilo. Mislim da bi znao pricati i o tome ko je sve kupio zemlje i njive na trasi koja je svojevremeno bila predvidjena za izgradnju Y zaobilaznice.

 20. Megille kaže:

  @ pista,Na osnovu ovih tekstova danas tužilaštvo bi imao posla da ispita sve Subotičke tajkune kako se zaradili svoje imovine.Pa ako se utvrdi da je sve bilo ‘transparentno’ dobro, ako ne onda treba postupati kako je Putin to uradio u Rusiji…

OSTAVITE KOMENTAR