Odbornici usvojili predlog o školi „Miloš Crnjanski“

Kako je bilo i očekivano, oštra polemika povela se i oko 13. tačke dnevnog reda – Odluke o mreži javnih škola sa sedištem na teritoriji Grada Subotice, koja je usvojena većinom glasova, a koja će, kada je potvrde više instance, značiti definitivno zatvaranje OŠ „Miloš Crnjanski“, kako je ranije najavljivano.

Sa 37 glasova za, 11 protiv i ni jednim uzdržanim, odbornici su usvojili Odluku o mreži javnih osnovnih škola u Subotici. Ovaj put, opozicija je prilično jedinstvena u stavu da Odluku treba odložiti – budući da ona podrazumeva ukidanje OŠ „Miloš Crnjanski“, a odluka kako tvrde nije bila dovoljno transparentna.

Odluka nije bila laka, ali nije pravljena preko noći, već na temelju sveobuhvatne analize,  poručuju nadležni. Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti kaže da nema govora o netransparentnosti, budući da podaci u vezi sa Crnjanskim datiraju još iz 2005. godine, a da je rukovodstvu škole racionalizacija predočena pre godinu dana.

Glavni zadatak sada je da se zbrine nastavno osoblje, kao i da se deca prebace u željene škole, dodaje Stevanović.

Stevanović pojašnjava da konačnu odluku ne donosi lokalna samouprava, koja nema nadležnost po ovom pitanju, već predlog, koji treba da potvrde Pokrajina, a potom i Ministarstvo prosvete.

 

TV SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR