Odlična igra Golubica u Budimpešti

I u drugoj kontrolnoj utakmici fudbalerke Spartaka su slavile pobedu. Nakon pobede pre pet dana nad šampionkama Hrvatske, fudbalerkama Osijeka, savladale su danas i vicešampionke Mađarske, ekipu MTK Hungaria.

Hadno i kišovito vreme nije uticao na lepotu prikazane igre i borbenost ekipa na terenu, ali su fudbalerke Spartaka za nijansu prikazale kvalitetniju i evidentno efikasniju igru od Mađarica. Prvi gol postignut je već u 8. minuti kada se u gužvi pred golom najbolje snašla visprena Tijana Filipović i loptu smestila u mrežu rivalki.
Drugi gol je bio pravi mali sprektakl koji je u 35. minuti priredila Allegra Poljak. Presekavši jednu akciju na sredini terena Allegra je napravila brz solo prodor kroz odbranu MTK i rutinski smestila loptu u mrežu za 0:2.

 

 

ŽFK Spartak

ŽFK Spartak, startna postava (FOTO: ŽFK Spartak)

MTK Hungária FC – ŽFK Spartak 0 : 2 (0:2)

STRELCI: Tijana Filipović u 8. minuti i Allegra Poljak u 35. minuti
MTK Hungária FC: Varga (GK), Csanyi, Demeteri, Pinczi, Nagy Al, Hummel-Smucar, Horešova, Nagy L., Herceg, Dioseg, Nagy Ag (Faradi-Szabo).
ŽFK Spartak: Kostić (GK), Burkert, Vajda, Malešević, Poljak, Filipović, Nikolić, Ilić (C), Marković, Pavlović, Marenić

 

Od 28. februara do 4. marta Spartakove Golubice će učestvovati na međunarodnom turiniru „Roma Caput Mundi“ u Rimu gde će odigrati najmanje 3 utakmice, ali u ovom momentu nisu poznate buduće rivalke i grupa u kojoj će nastupiti.

 KOMENTARI

  1. Lenin kaže:

    Juve!Samo tako cure!Em su lepe,em su talentovane. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR