Odlični rezultati najmlađih atletičara AK Spartak Subotica

Poslednje tri sedmice su bile pravi takmičarski trokorak naših najmlađih atletičara koji su na Belom krosu održanom 14.02.2016., Državnom prvenstvu u Dvorani na novoj stazi u Beogradu za mlađe pionire održanom 21.02.2016. te prvenstvu države u krosu održanom u Šapcu 27.02.2016. ostvarili izuzetne rezultate i pokazali da atletika u Subotici ima svetlu budućnost.

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u dvorani (Beograd 20.02.2016.)
Dario Bašić Palković (2003) je ove sezone na prvenstvu države za mlađe pionire na novoj stazi u Beogradu koje je održano 21.02.2016. u izuzetno jakoj konkurenciji u maniru pravog sprintera osvojio titulu prvaka Srbije na 300m u vremenu 45.47s. „Bilo mi je jako neobično da trčim na zatvorenoj stazi, bilo je jako uzbudljivo ali sam dao sve od sebe i ipak uspeo da pobedim. Nadam se da ću moći da pobedim i na prvenstvu države na otovrenoj stazi na leto ove godine. Verovatno bih mogao da istrčin i brže ali pošto se spremam za kros Srbije bio sam nešto sporiji danas!“ ,rekao nam je presrećni Dario nakon uzbudljive trke. Dario je na taj način ujedinio titulu prvaka Vojvodine za mlađe pionire na 60m te titulu Prvaka Srbije na 300m.

Dario Prvak Srbije na 300mBeograd

Dario_Drugi Kros 2015

Nina Crnković (2003) je zauzela odlično 8 mesto na 300m među preko 30 protivnica i pokazala da njeno vreme u produženom sprintu tek dolazi. Osim toga Nina se uprkos trčanju na zatvorenoj stazi istrčala izuzetno dobar rezultat na nivou ličnog rekorda sa trka na otvorenom.
Paceka Noemi (2003) je u izuzetno uzbudljivoj i napornoj trci na 600m za mlađe pionirke zauzela odlično 10 mesto iako se nije najbolje snašla u guranju na stazi i trčanju po zakošenoj stazi u krivini ipak je pokazala izuzetnu borbenost i spremnost da se bori i napreduje u brzini i izdržljivosti.
Adrian Pisanić (2004) naš najmlađi borac je došao do odličnog 14 mesta u izuzetno jakoj konkurenciji na 300m i pokazao da uz dobar rad ima velike šanse sledeće godine da se umeša među najbolje trkače u srbiji

Nina_Noemi_Dario_Adrian_Kros 2016

Prvenstvo Srbije u krosu (Šabac 27.02.2016)

Darijo Bašić Palković (2003) je iako sprinter osvojio DRUGO MESTO u trci na 1500m za mlađe pionire. U ovoj trci Dario je uspeo da savlada gotovo sve najmlađe dugoprugaše u Srbiji,, koji iako imaju tek 13 godna već jesu vrlo iskusni i odlično utrenirani atletičari. Dario je pokazao veliku raznovrsnost, izuzetnu snagu volje, vrlo mudro taktičko trčanje i na kraju snagu da ubitačno finišira čak i na ovako dugačkoj stazi. „ Gotovo dve odine se spremamo za ovako dobru trku, prošle godine mi je medalja izmakla u pojedinačnoj konkurenciji, i mislim da mi je ovo najvrednija medalja i najbolja trka koju sam istrčao u životu“, u jednom dahu nam je rekao Dario na kraju trke:“ borba je bila jako teška, trkač iz Novog Pazara i Inđije su se borili kao lavovi i trebalo je da trčim iz sve snage na kraju trke da bih ih pobedio. Posle 5. mesta na Belom krosu znao sam da imam šanse da sve ove protivnike pobedim i zato sam dao sve od sebe i uspeo da osvojim drugo mesto. „

Dario 383 na 1500mKros Srbije

Dario i Trener Zvezdan kros 2016

Adrian Pisanić (2004) je zauzeo odlično 13 mesto u istoj disciplini, i pokazao da će sledeće godine uz napredak konkurisati za medalje na krosu Srbije i Vojvodine.

Nina Crnković i Paceka Noemi (2003 obe) su istrčale jednu od najboljih trka u životu i zauzele odlično 9. i 14. Mesto među gotovo 40 protivnica.
Ovim se završio zimski deo sezone za naše najmlađe atletičare. Sada sledi zasluženi odmor, period nešto lakšeg treninga i onda priprema za proleće i kroseve i trke na stazi koji dolaze. Molimo se za njihov napredak i za nove uspehe na prvenstvima Vojvodine i Srbije.
start devojcice 1000m Kros 2016KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR