Odlični Spartak naneo prvi poraz OKK Beogradu

Sinoćnji meč obeležila je energična i timska igra, iako su tri igrača odskočila po učinku. Agresivna odbrana u većem delu meča i pritisak na organizaciju napada gostiju doneli su prevagu u meču u kojem je zamalo još jednom prebačeno 100 poena. Ovu ekipu Spartaka odlikuje skakački element, tako je bilo i na ovom meču. Takođe, evidentno je poboljšanje u broju izgubljenih lopti, što je svakako posledica veće koncentracije i strpljenja.

Pored Čampare koji je konstantan od početka sezone, sinoć je zabeležen nastup imao Vilijams, uz Bakumanju. Ono što se ne vidi u statistici, a mnogo je uticalo na rasplet meča, je Spartakova odbrana protiv ekipe koju odlikuje efikasnost. U redovima gostiju očekivano najveće probleme pravili su odlični bek Miljenović i 217 centimetara visoki Veljković.Gosti su imali nešto bolje otvaranje, ali nije trebalo dugo da domaćin uzvrati, a posle i preuzme kontrolu nad utakmicom.

Dobra igra sa kraja prve deonice nastavljena je i drugom pa je tako Spartak zasluženo na dužu pauzu otišao sa +9 Nešto slabiju treću četvrtinu, kada su i gosti počeli da pokazuju zašto su do ovog meča imali maskimalan učinak u KLS, u potpunosti su kompenzovali u poslednjoj kada su borbenošću, agresivnom obranom i kvalitetnim rešenjima u napadu zadali odlučujući udarac „klonferima“ za konačnih 96:89.

 

kls.rsKOMENTARI

  1. ffilozoff kaže:

    Tabele dajte,pa ce vest biti kompletna….

OSTAVITE KOMENTAR