Održana 3. Čvarkijada u MZ ,,Peščara“

U subotu je održana treća po redu Čvarkijada u organizaciji MZ ,,Peščara“ u kojoj je učestovalo šezdeset i pet ekipa širom naše zemlje. U takmičenju u pečenju domaćih čvaraka pobedu je odnela ekipa Negro bojsa 1.

Među brojnim građanima koji su posetili čvarkijadu, pored znatiželjnih meštana bilo je i pravih ljubitelja čvaraka. Kažu da vole da ih jedu, ali podjednako i da  ih pripremaju.

Pobednička ekipa broji  osam članova  članova, a njihov kapiten i glavni kuvar Nikola Rukavina bavi se pečenjem čvaraka bavi preko četrdeset godina. ,,Negro Bojs 1“ je šaljivo ime ekipe koju predstavljaju momci koji se, kako za sebe kažu „žestoko“ snalaze u kuvanju gulaša, pečenju čvaraka i ostalih specijaliteta o čemu, s ponosom ističu, svedoče i brojna priznanja i nagrade.

Ovogodišnja Čvarkijada je bila najposećenija do sada, a za pripremu manifestacije bilo je potrebno oko mesec i po dana uz aktivno učešće do dvadesetak ljudi. MZ ,,Peščara“ ove godine obeležava trideset i sedam godina od postojanja, a već treću godinu za redom organizuju Čvarkijadu koja je svake godine sve posećenija, istakao je  Aleksandar Ranković, predsednik Skupštine MZ ,,Peščara“.

Pored takmičenja u pečenju domaćih čvaraka, pet ekipa se takmičilo u pečenju duvan čvaraka, a pobednika su prvi put birali između sebe. Četiri ekipe iz Valjeva složile su se da pobednici u pečenju duvan čvaraka budu članovi ekipe MZ ,,Peščara“.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. I.S. kaže:

  Svaka čast i organizatorima i učesnicima. Nadam se da će Čvarkijada nastaviti da živi i da traje još dugo, dugo. I da će biti još više ekipa.
  Jedino je bilo tužno za gledati onog pijanog viteza vina Mikicu Kujundžića kako ide okolo i pokušava da se ogrebe za bilo šta. Takvima treba zabraniti pristup.

 2. u inat svima kaže:

  Acoooo MAJ…STOREEE!!

 3. Učesnik kaže:

  Ranja kolko si jak? Zasluženo!

OSTAVITE KOMENTAR