Održana prva sednica veća

U Plavoj sali Gradske kuće održana je prva sednica Gradskog veća i već su se pojavili i prvi problemi. Naime, članovi SVM-a (tri člana) su bili uzdržani po svim tačkama dnevnog reda, jer kako je objasnjio član zadužen za informisanje, Oto Buš nisu bili konsultovani oko donošenja predloga odluka i nisu ih uključili u taj proces rada.

Doneta je Odluka o dopunama Poslovnika Gradskog veća. Većinom glasova usvojeni su predlzi  Odluka o  o izradi planova detaljne regulacije centra grada Subotice – zona II, ulica Otmara Majera i Đakovske u Mesnoj zajednici  „Gat“ i gradske saobraćajnice I reda – povez Senćanskog puta i ulice Đorđa Natoševića. Pored toga, utvrđene su  izmene planova detaljne regulacije za deo prostora MZ „Prozivka“ i kompleks na delu prostora uz istočnu obalu jezera Palić.

 

Zaštitinik građana je podneo izveštaj za prošlu godinu, a usvojeno je rešenje  o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gerontološkom centru Subotica i Zoološkom vrtu Palić, a usvojen je i Program mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Subotice za 2012. godinu.

 

Predlozi odluka će biti upućeni odbornicima lokalnog parlamenta na usvajanje.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  I jos se cude da ce Svm prici Dacicu i Nikolicu i postati njihov satelit!E tad ce stvarno kociti sve i svasta!!!!

 2. mislilac kaže:

  U kom svojstvu se ustoličio Lazar Dulić? I,  zar je to zabranjeno pitati?

 3. sapp kaže:

  mislilac:

  U kom svojstvu se ustoličio Lazar Dulić? I,  zar je to zabranjeno pitati?

  http://www.subotica.info/eventview.php?event_id=42120&ibpage=1&tag_id=3391

OSTAVITE KOMENTAR