Oko Gradske kuće

Okolo Velike kuće na adresi Trg Slobode broj 1, napreduje novi pločnik. Građani mogu da ga osmotre i osete pod nogama. Iako su se nadali kamenoj podlozi, i sa betonskim pločama ovaj trotoar doneo je poboljšanje u odnosu na istrošeni asfalt koji je zamenjen.

Nisu loši i ti kamenčići na zemljanoj površini oko stabala drvoreda. Rizla koja je posuta kao podloga kockama, sem lepšeg izgleda, može da spreči stvaranje blata tokom kišnih dana i neizbežno gaženje u njega prilikom gužvi tokom dana.

Slično rešenje bi bilo dobro i za Štrosmajerovu ulicu, gde su otvorene površine oko stabala veće nego što je širina same pešačke staze. Ako se tome doda i okvir od klizave žute kocke, Štrosmajerova ne pruža očekivani komfor šetačima.

Gvozdene rešetke, kakve su na korzou, verovatno su skupa opcija, mada lakša za održavanje.

Picture 014KOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Ova slika ,oko stabla kao ‘detalj’ govori sama za sebe kako su radovi nekvalitetno urađeni ,pogotovo ono ‘malterisanje-zamazanje spoja. No sve će se videti nakon prvih vlažnih mrazeva ,kada će se sve uništiti . Ali koga briga za to. Iz ovog teksta u odnosu na prethodnih odjednom sve je u najboljem redu i najkvalitetnije urađeno?

 2. nostalgija kaže:

  oko velikih dveta velika kocka a oko malog drveta mala kocka , kao da malo drvo nikada nece porasti , tacnije izpre McDonald’s koji fuserski posao (

 3. djomla kaže:

  @Megille

  ne treba čekati prve mrazeve. To malterisanje spojeva između stare i nove kocke je već počelo da se raspada na pojedinim mestima.

  Na žalost reakcije gradonačelnika ali i nadzora je izostala, a građani su nemoćni.

 4. stevan kaže:

  Da li je ovim uređenjem predviđeno vađenje dekorativne rasvete oko Gradske kuće ?(one zbog koje su pre neku godinu sekli asfalt da bi je postavili) pošto je ja pre koji dan kada sam prolazio nisam video.

 5. Megatron kaže:

  Verovatno ce biti dekorativne rasvete, ali po starom subotickom obicaju, prvo ce sve poplocati oko gradske kuce, pa ce posle sve razjebati da stave rasvetu.

 6. Megille kaže:

  @ djomla , Ti detalji oko ograđivanje drvata su vrlo interesantni . Naime sada imamo . polukružnih ,( malih i većih) ,kvadratnih isto tako , kružnih sa zaštitnim rešetkam. Pa da li neko upšte vodi raćuna o ovim detaljima ili je to sve prepuštenu samom izvođaću da radi kako mu se ćefne ? Inaće originalni-izvorni detalj završetka trotoara u užem delu grada je bio urađen zaštitnom rešetkom koji je bio ugrađen za to predviđeno polukružno ležište od gvozdenog profilisanog željeza. Ti okviri dugo su se videli u trotoaru , a rešetke su upotrebljene za vojnu industriju u II svetskom ratu. Ako već toliko trošimo za uređenje grada trebali bi da vodimo raćuna o originalnosti restauratorskih -konzervatorskih radova. Ili možda više nema Subotičana u gradu koji se sećaju kako je grad nekad izgladao ?

 7. nostalgija kaže:

  mogu da zamislim koliko je kostalo dekorativna rasveta oko gradske kuce i sada je to baceno ili ko zna gde je to zavrsio , a ni dekorativa rasveta za praznike nije za pohvalu

 8. Megille kaže:

  @ nostalgija , Niko za to ne brine , Vučinić kad je bio gradonačelnik nakom je nabacio posao svi su dobro profitirali pa i on sam osobno… Život ide dalje.

 9. Miki kaže:

  Nama treba prinudna uprava! Sa strane neko treba da nam diriguje i određuje šta i kako da se radi i gde da ide novac.

OSTAVITE KOMENTAR