Okružno takmičenje iz fizike

Proteklog vikenda održano je Okružno takmičenje iz fizike za učenike osnovih škola. Od ove školske godine, domaćin takmičenja iz fizike za osnovce u Severnobačkom okrugu je OŠ “Jovan Mikić” iz Subotice. Na ovaj nivo takmičenja plasiralo se najboljih 80 učenika iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša koji su ostvarili zavidan rezultat na Gradskom, odnosno Opštinskom takmičenju.

Takmičenje iz ovog predmeta podrazumeva izradu pet tekstualnih zadataka koji zahtevaju određeno predznanje iz matematike, pa se često isti učenici pripremaju paralelno i za takmičenje iz matematike.

Najvažniji ciljevi takmičenja u znanju iz fizike učenika osnovnih škola su navikavanje učenika na radni napor i sagledavanje značaja postignutih rezultata, razvijanje ljubavi učenika prema fizici i ostalim prirodim naukama, pronalaženje i afirmacija učenika sa posebnim sposobnostima kao i podizanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada – ističe Daniel Barović, predsednik podružnice Društva fizičara Srbije za Severnobački okrug.

Daniel Barović

Ove godine iz našeg okruga, na sledeći nivo takmičenja plasiralo se čak 5 učenika.

Jovan Rudić Vranić iz OŠ “Ivan Milutinović” Subotica (prvo mesto – šesti razred), Leon Andorfi i Aleksandar Rašković iz OŠ “10. oktobar” Subotica (prvo mesto – sedmi razred), Aleks Šinković iz OŠ “Hunjadi Janoš” Hajdukovo (prvo mesto – osmi razred) i Igor Engi iz OŠ “Ivan Milutinović” Subotica (drugo mesto – osmi razred).

Državno takmičenje održaće se 28. i 29. aprila u Paraćinu, a domaćin je OŠ “Momčilo Popović”. Svim mladim fizičarima želimo puno uspeha!

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR