Ombudsman o porezu na odvodnjavanje

Sigurno nema još jedan porez koji se toliko kritikuje kao porez na odvodnjavanje. Građani se nekad žale na ogromne iznose koji im se izreknu za porez, dok u isto vreme podzemne vode čine velike štete na njivama, u naseljima, u saobraćaju, a leti suša uzrokuje probleme. Sve to ukazuje na to da upravljanje vodama, blago rečeno, ne teče bez problema.


Rešenja za prošlu godinu i za prvi kvartal ove godine Vode Vojvodine su već poslali građanima, posle čega su kod ombudsmana u Subotici pristigle brojne žalbe od strane građana. Zbog toga je služba ombudsmana dala izjavu vezano za ovu temu, a Erika Tot Salai, zamenica ombudsmana je dala odgovore na neka naša pitanja.

Kao što smo saznali, građani su se žalili i zbog toga što nisu mogli rešenja preuzeti lično. Prema zakonu, ako poštar odnese na adresu, a primalac nije kod kuće, rešenje može preuzeti i član porodice, međutim, ako ne nađe nikoga, pismo može preuzeti u pošti samo lično na koga je adresirano do 31. maja. Problem je nastao kad su građani saznali da, ako nisu uspeli podići rešenje u određenom roku, isto mogu preuzeti u Novom Sadu u Vodama Vojvodine lično. Prema rečima Tot Salai građani mogu i e-mailom da se jave da nisu dobili rešenje, pomenutom preduzeću. Na e-mail korisnik@vodevojvodine.rs pored imena i prezimena, JMBG broja treba naznačiti adresu na koju mogu poslati rešenje. Ako građanin nema mogućnost da se javi e-mailom, može zatražiti pomoć ombudsmana.

Oni građani koji se nalaze u bolnici ili u staračkom domu mogu ovlastiti nekoga. O tome treba da obaveste Vode Vojvodine.
Kamata se ne obračunava u slučaju ponovnog dostavljanja rešenja, samo u slučaju ako se prekorači rok koji je određen za plaćanje.

 

Magyar szoKOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Nama je dobro…to Nas ubedjuje Gebels,vec od 2014.-te,a bice i bolje…hehe,he trava se ne kosi,al placamo porez za zastitu zivotne sredine,kad padne malo jaca kisa,grad poplavljen,i Mi posteno placamo te poreze..AL di idju novci??? Ovo nije bilo ni 90-tih kad je Gebels bio ministar informisanja? ON je nepobediv …

 2. Megille kaže:

  ‘Rešenja za prošlu godinu i za prvi kvartal ove godine Vode Vojvodine su već poslali građanima’
  Rešenje za prošlu godinu ? Kako se može po zakonu nešto retroaktivno naplatiti? Pa zar smo još uvek u godini 1945 kada su protiv građana retraaktivno koristili nevažeće donete zakone iz 1942 godine …? ili iz perioda kraljevine Srbije ?

 3. adkersu kaže:

  Još jeDNO napreDNO „prvi put u novijoj istoriji“.

 4. Suboticanka kaže:

  Kad mi odvedete vodu iz poplavljenih ulica i dvorista mozemo pricati o odvodnjsvanju a dok ulazim u gumenim cizmama dotle nema sanse …….u ovom delu grada gde ja zivim nema ni vode ni kanalizacije pa draga moja drzavo i opstino 21 vek je ………

 5. Mara kaže:

  Mi imamo 50 kvadrata sume, i na to moramo placati.

 6. punisher kaže:

  Bog je ljut!!!

 7. Sofronije kaže:

  Nije samo Bog ljut, i ja sam ljut 🙂 !

 8. Bunjevac kaže:

  Yebo vas otac đubretov!Bagra pljačkaška!

 9. chapric kaže:

  Ta ima svi da platite !! Ne junacite se preko qwertiya!!

 10. Kenjereš Andraš kaže:

  Za neizvršeni rad, nema šta naplatiti. Barem ne u sređenoj zemlji. Ovi računi, imaju karakter, opšte pljačke.

 11. Taxsator kaže:

  Napravis zeljeznicku prugu, pa ko hoce da se vozi, mora da plati. Napravis auto-cestu, lepu komfornu sa jedno 5-6 traka u svakom smeru, plati pa se vozi. Napravis kanalizaciju pa ko hoce da koristi mora i da plati. Gde nema zeljeznicke pruge – nema ni voznih karata. Tamo gde nema puta – nema ni putarine. Gde nema kanalizacije nema ni takse za odvodnjavanje. Prosto ko pasulj.

 12. Pera kaže:

  Klasicni reket ,gde ako se ne pobunimo nista nece biti.Samo ce nas sisati i sisati.

 13. Megille kaže:

  Čitajući više komentara stiče se utisak da bi narod trebao masovno da se buni zbog ovih nameta-harača od strane vladajućih…Ali ništa od toga ,pa se postavlja i pitanje da li svi moraju plaćati ove izmislene namete ,ili se sve radi selektivno ,pa je moguće da ‘njihovi’ sve ovo ne moraju plaćati…???

 14. marija nadj olajos kaže:

  posto sam 28.04.2018.godine skoro dobila resenje za odvodnjavanje posto je doslo na moju pokojnu majku,i postar mi nije teo uruciti,posto ja zivim u toj kuci nevidim logiku zasto nije dao to resenje ,posle ko ce me naterati da placam kamate.nije moj propust.

 15. maximillian kaže:

  Ako ce voda da odnese ovu olos i gamad sa vlasti platicu duplo !

OSTAVITE KOMENTAR