Omladinski centar na autobuskoj stanici

Odlukom Gradskog veća, Omladinski centar u Subotici smešten je u prostor na glavnoj autobuskoj stanici u tom gradu, iako je ranije bilo najavljeno da će omladinci moći da se usele u Dom vojske u samom centru grada.

autobuska stanica subotica sencanski put

Dom vojske je prostor koji je Grad nedavno otkupio od države, ali je predlog da se omladina u njega useli odbačen na sednici, jer su odbornici Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i Srpske napredne stranke (SNS) glasali protiv. Za ove odbornike sporan je bio finansijski izveštaj Kancelarije za mlade koja će voditi klub, a upućene su i kritike da njegovi radnici nisu dostavili opravdanje za utrošena sredstva.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai izjavio je za agenciju Beta da je odluka da Centar bude izmešten u drugi, manje adekvatan prostor, „nekorektna i bolesna i da svako može u Gradskoj kući da vidi koliko je Kancelarija potrošila sredstava“.

„Ni gradski ombudsman uz izveštaj ne prilaže finansijski izveštaj“, objasnio je Maglai i dodao da je, prema njegovom mišljenju, u pitanju politička borba i neka vrsta animoziteta medju strankama koje su trenutno na vlasti u ovom gradu.

Problem medju nosiocima vladajuće većine u Subotici pojavio se nedavno, kada su pijedini članovi SVM-a osnovali civilnu organizaciju Madjarski pokret (MP), koji je prošle nedelje doneo odluku o izlasku na izbore. SVM je zbog toga na nedavno održanoj sednici Predsedništva stranke u Feketiću izbacio 82 člana koji su istovremeno i članovi MP-a, medju njima i gradonačenika Subotice.

Koordinatorka gradske Kancelarije za mlade Dejana Baltes izjavila je da je Kancelarija „kolateralna šteta sukoba koji postoje unutar koalicije“ i da su time političari pokazali svoj odnos prema mladima.

Ona je kazala da se finansijski izveštaj Kancelarije nalazi u sekretarijatu Gradske kuće, te da oni kao Kancelarija za mlade ne prave posebni izveštaj, jer funkcionišu u sklopu Gradske uprave.

„Naš budžet je transparentan i nalazi se na sajtu Grada, a na sednici Gradskog veća niko nije zatražio da taj izveštaj bude dopunjen. Mi bismo na takve zahteve reagovali bez problema“, rekla je Baltesova i dodala da ovakva odluka samo pokazuje da političari u Subotici ne uvažavaju potrebe i aktivnosti mladih.

 

Beta

 KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Na autobuskoj je pre 20god mogla da se kupi dobra vutra

 2. Anchi kaže:

  Ovako kako rade uništiće kulturu, obrazovanje, zdravstvo, oteraće mlade. Šta će ostati?! Njih to, naravno, ne zanima, jer da nije tako, ponašali bi se drugačije. Trebalo bi preispitati kome je sve dato pravo da odlučuje u naše ime i za to da bude plaćen našim parama. Većina trpi dok im o glavama radi grupa ljudi koja (čast izuzecima) ni po jednoj svojoj osobini nije dostojna mesta na kome se nalazi. Naprotiv.

 3. RUDOLF kaže:

  Kancelarija koja krije finansijske izvestaje i iza koje stoji Josipa Ivanković i Vjekoslav Ostrogonac ne zaslužuju ni ovo. Zaslužuje ispitivanje dosadašnjeg rada i finansija, posto je od zadnje skupštine svima jasno da nešto tu nije u redu!

 4. Milovan kaže:

  Trojac bez kormilara, koji se prebacuje iz stranke u stranku, iz pokreta u pokret, a sve zarad opstanka na vlasti zasluzuje progon iz lokalne politike.

  Sefica kancelarije, kao i njeni mentori, neskolovani vlasnik butika i posvudusa poznata po svojim shoping turama i folk splavovima, nemaju podrsku gradjana Subotice i stoga apelujem na buducu lokalnu vlast da im uskrati bahato trosenje naseg novca kojeg odvajamo na ime poreza i taksi od sopstvenih (sramno malih) plata.

 5. Anchi kaže:

  @Rudolf Da li je to dovoljan razlog da se Omladinski centar smesti na autobusku stanicu?! Ako je problem u ljudima, treba menjati ljude. Naravno, tek kada se utvrdi da li je, ko je i šta pogrešno uradio. Omladinski centar treba da postoji i traje i svakako zaslužuje neko prikladnije mesto.

 6. Rastafarijanac kaže:

  Super što su mladi na Autobuskoj stanici. Odatle će pre uhvatiti prevoz koji će ih odvesti što dalje od ovog napretka …

 7. suboticanin kaže:

  Još da smestimo u autobus Barbiku i Kena

 8. Veseli repic kaže:

  Amaterizam i lokalizam ih je upravo stavio gde im je i mesto i tezga na pijaci bi im bila mnogo.

 9. Šta je kraj sveta? kaže:

  Ako se NE isplati..Ne isplati se i KRAJ!

OSTAVITE KOMENTAR