Osam momaka je zverski tuklo mog muža invalida

Lobanja mu je bila polomljena na šest mesta, ali mozak nije bio oštećen. Oporavljao se, čak je i na trenutak došao svesti. Nadala sam se da će preživeti. Prebacili su ga nazad u Suboticu, ali onda mu se stanje pogoršalo. Preminuo je 3. februara, tačno u 23.05, u isto vreme kada je i pretučen.

hro valerija_620x0

Ovo je za „Novosti“ ispričala Valerija Bukovac, supruga Zoltana (55), koga je grupa mladića 13. januara, ni krivog ni dužnog, brutalno pretukla na kućnom pragu u Subotici. Meta je bio drugi čovek, koji je utrčao u zgradu i zaključao se, dok su razjareni mladići tukli nedužnog čoveka. Od posledica udaraca u glavu, Zoltan je preminuo tri nedelje kasnije, a njegova udovica Valerija bori se za pravdu, da vinovnici zločina dobiju zasluženu kaznu.

– Pre nego što ću završiti posao u trafici, negde oko 22 časa, Zoltan me je nazvao i rekao da mu se javim kad krenem kući da mi otvori kapiju. Sat vremena kasnije sam zatvorila radnju i po dogovoru ga pozvala – seća se Valerija.

Tada nije ni slutila da je to njihov poslednji razgovor.

– Do kuće mi treba samo pet minuta i kada sam stigla, videla sam da je kapija samo malo otvorena. Sedela sam u kolima i čekala, a onda sam primetila da neko tu leži – priča žena, pokušavajući da zaustavi suze. – S obzirom na to da je bio invalid, mislila sam da je pao i istrčala da mu pomognem. Kad sam ga videla, zanemela sam. Lice mu je bilo unakaženo, nisam znala da li je živ ili mrtav.

Uzalud je žena zvala u pomoć. Bezuspešno je i pokušala da uđe u zgradu, jer se čovek kome su batine bile namenjene zaključao iznutra i nije nikoga puštao da uđe.

– Komšije su čule buku i pozvale policiju. Vlasnik obližnjeg kafića tek tada je izašao iz zgrade i ispričao šta se desilo, ali tvrdi da nije video ko je tačno Zoltana tukao – nastavlja Valerija. – Nije mi dozvoljeno da prisustvujem ročištima. Na mestu zločina je pronađen jedan nepoznati DNK uzorak. To znači da je neko od napadača i dalje na slobodi.

zoltan bukovac

SIN LOKALNOG MOĆNIKA

Osumnjičeni su iste noći uhapšeni, ali Valerija sumnja da je u prebijanje prebijanju njenog muža učestvovao i sin lokalnog moćnika – prenosi „Blic“.

– Kada sam te kobne noći stigla kući komšije su već bile pozvale policiju, a vlasnik kafića je već pobegao od batinaša sa kojima je bio u sukobu. Ispričao je šta se dogodilo, ali je rekao da nije video ko je tukao Zoltana. Kolima sam krenula za Hitnom pomoći i videla kako policija hapsi grupu mladića – priča kroz suze Valerija Bukovac.

– Mislim da se namerno odugovlači sa okončanjem istrage jer je tek na moje insistiranje urađena DNK analiza odeće mog supruga i tada je pronađen nepoznati uzorak. Slučajno sam saznala i da su trojicu pustili iz pritvora, a plašim se da će se sve zataškati jer su mi mnogi nezvanično rekli da DNK koji je kasnije nađen poripada sinu jednog lokalnog moćnika – priča Valerija.

– Dokazi postoje za petoricu, ali sam sigurna da je učestvovao još neko ko slobodno šeta dok mog Zoltana koji nikada ni mrava nije zgazio više nema  – očajna je Bukovčeva.

U policiji kažu da se za sve informacije treba obratiti tužilaštvu, ali „Blicu“ je potvrđeno da je trojici mladića ukinut pritvor.

 

Večernje novosti, Blic

 KOMENTARI

 1. Mihaly kaže:

  Dozivotna robija za te majmune monstrume. I da se hitno uhapsi taj preostali clan bande. Uzas uzas uzas kakvi mentoli mogu biti…. 40 godina je malo iskreno za ovakvo zversko ubistvo.

 2. Mister No kaže:

  Ne čini drugima ono šta ne bi voleo da tebi čine.

 3. MILENIJA kaže:

  Sramota! U uređenim državama ovakva banda, bila bi doživotno na izolovanom mestu sa istim takvim kriminalcima. Mi smo nezaštićeni i prepušteni na milost i nemilost huligana i psihopata.
  Moramo se udružiti, tražiti da krivci budu strogo kažnjeni.
  Hvala vam što pratite ovaj slučaj, to je u interesu svih Subotičana

 4. Mister No kaže:

  Svojevremeno je sina mog bivšeg radnog kolege napao čopor , greškom . Mladić bi verovatno prošao kao pokojni Bukovac da nije u samoodbrani naneo povrede napadačima nožem . Mladić je verovatno završio u zatvoru ( bez obzira na samoodbranu ) ali iz zatvora se izlazi , iz rake ne .

 5. roki kaže:

  dozivotna robija za te debile. Kurcenju je doslo kraja….sledecih godina ce gledati samo zidove celija. A taj tata sto stiti sina, ako bolje razmisli, bolje mu je da da sina u zatvor, mozda ce se nauciti pameti, ovako ce se izvuci i sledeci put ce uleteti u takvo sranje da ce mozda sin da mu zavrsi u rupi. Neka dobro razmisli…

OSTAVITE KOMENTAR