Oslobođen bivši poslanik Jobika u vezi sa napadom na Pastora

U nedostatku krivičnog dela u prvom stepenu je oslobođen Tamaš Gaudi – Nađ (Gaudi-Nagy Tamás), bivši poslanik Jobika (Jobbik) u mađarskom parlamentu, koji je optužen od strane tužilaštva da je bio inicijator napada na Ištvana Pastora (Pásztor István), predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM/VMSZ).

pastor-istvan-tamadas_660x330
Centralni okružni sud u Pešti je presudio da se ne može govoriti o podsticanju, jer Gaudi-Nađ u govoru na trgu ispred mađarskog parlamenta nije pominjao konkretnu akciju. Tužilaštvo je tvrdilo da je pod utiskom govora navedenog poslanika Jobika više osoba preteći nastupilo protiv Pastora.
Žena koja je pljunula Pastora proglašena je krivom zbog vandalizma, ali je jedna druga žena – takođe optužena da je inzultovala Pastora – oslobođena usled nedostatka dokaza.
U vezi sa osuđenom osobom, stručno je mišljenje da je u trenutku kad je počinila krivično delo bila ozbiljno ograničena, ali je – pošto je 2013. već uslovno osuđena za tešku telesnu povredu – ovoga puta dobila kaznu od 270 časova društveno korisnog rada. Pošto je 244 časa već odležala u pritvoru, preostaje joj 26 sati društveno korisnog rada.
Pastor je 6. maja 2014. napuštao konstitutivnu sednicu novog saziva mađarskog parlamenta ispred kojeg je Jobik upravo demonstrirao. Gaudi-Nađ je – ugledavši Pastora – uzeo mikrofon od govornika i okupljenima skrenuo pažnju na predsednika SVM, nazvavši ga istaknutim izdajnikom Južnih krajeva, dodavši da je reč o političaru iz koristi koji prilaže glasove zavaranih Mađara.
Sud je ocenio da su pozvani svedoci, pa i policajci, svedočili nasuprod optužnice.
Tužilac je najavio žalbu u sva tri slučaja, dfok će se advokat osuđene takođe žaliti i tražiti blažu kaznu.

 

Vajdasagi MAKOMENTARI

 1. roki kaže:

  Napred Jobik!!!!!
  Trebali su sem pljuvanja i nogu u dupe ovom propalici sa slike. Covek koji je unistio jednu jako dobru firmu u Subotici zarad svog dzepa. A i sin mu je u politici, pa nisam znao da je tako isplativo da se funkcija prenese sa tate na sina. Ima li taj sin imalo hrabrosti da se pogleda u ogledalo kad ustane ujutro?

 2. vokille kaže:

  Sto ga niste ciglom malo? Oni su uništili domaće mađare! Od kako su se Pastor i ekipa počeli boriti za naša prava, sve manje nas ima…

 3. roki kaže:

  Na ovoj slici izgleda kao prasence. Inace i firmu koju je unistio je imala veze sa svinjama i tovljenjem svinja. Sudbina je cudo…svinja unistio svinje!!!!

 4. Pametnjaković kaže:

  @roki
  Baš sam se slatko nasmejao na komentar. Roki, da li si nekada čitao Alan Ford?
  Ako jesi, sećaš li se ona tri zla gradonačelnika ili su to bili neki gradski očevi sad već ni ne znam tačno, a koji su tamo vedrili i oblačili. Slika me podseća na tu sliku iz stripa. Ko je čitao, setiće se.
  Uglavnom, ovo je fotografija za desetku.

 5. Daddy kaže:

  Treba te ljude nagraditi, kakvo sudjenje. Ona gospodja sto ga pljunula treba da bude bar pohvaljena a i neki orden bi bio na mestu!

 6. Daddy kaže:

  Voleli bi da znamo finansijsko stanje od gospodina svinje iz Alan Forda!

  Komisija za poreklo imovine bi tu imala pune ruke posla.

 7. Daddy kaže:

  A gde su mu braca prasici, da ih nije zli vuk pojeo? (znamo svi da nije, no to ne daje ovoj prici sretan zavrsetak, sretan zavrsetak je jedino kad u zatvoru koji ni zli vuk ne moze da oduva, zavrse on i njegova braca prasici, kojih je ova demokratska krmaca izbacila bas puno)

OSTAVITE KOMENTAR