Osmorica nasilnika na tretmanu

Početak godine u Subotici obeležilo je ubistvo devojke u Segedinu i povećan broj prijava za nasilje u porodici. Svesni velikog problema, Centar za socijalni rad organizuje „Tretman za počinioce nasilja u partnerskim odnosima“, kroz koji je tokom minule godine prošlo osam muškaraca.

Osnovno javno tužilaštvo uputilo je pet muškaraca, a troje njih se u program uključilo dobrovoljno.

– Ovaj program ima važnu ulogu u borbi protiv nasilja u porodici, jer predstavlja preventivnu meru usmerenu na suzbijanje ponavljanja nasilja u partnerskim odnosima, a takođe se odnosi i na bezbednost i zaštitu žrtava – ističu u Centru za socijalni rad.

Tretman se sastoji od individualnog i grupnog rada sa počiniocima nasilja, i od septembra do kraja decembra održano je 15 grupnih i 37 individualnih seansi. Obrađivane su teme šta su nasilje, psihološko nasilje, ljubav i bliskost, alternative nasilju, odgovornost, otac i dete, uzroci nasilja i posledice nasilja. Takođe, za vreme trajanja tretmana obavljani su razgovori i sa njihovim partnerkama, žrtvama nasilja.

 

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Pametnjaković kaže:

  Znači tri dobrovoljca i pet dobromorca se javilo na tretman.
  Nažalost, ovo su većinom konzumenti alkoholnih pića, čija se svest pod uticajem pića zna naglo promeniti.
  A na tretman oni dolaze trezni, lepo se ponašaju i uglavnom ne prave probleme, sarađuju i sve izgleda da će u budućnosti biti u redu.
  Sve do sledećeg napijanja, kada se ponovo izgube i od dr.Džekila postaju mister Hajdni ili obratno, pa nastavljaju sve po starom.
  Ali šta da se radi, nešto treba preduzeti, možda od osam njih se jedan i popravi.

 2. Pravdoljub kaže:

  Centar za SR širi ljubav doista dirljivo, međutim i pomalo čudno. Gospođu Benedek o kojoj je pisano i koja ima dete sa autizmom socijalna radnica je posle šest godina Gordaninog korištenja socijale tek sada po prvi put posetila tek kada su mediji počeli da se bave pitanjem ove žene i njenog deteta. I sada čime se to CSR hvali? CSR u Subotici bolje da preispita svoje kadrove ali i korisnike socijale posebno one koji dobijaju pakete sa hranom jer mnogi od njih su pozapošljavani u raznim javnim preduzećima dok neki od njih kući imaju i male proizvodne pogone. I dok ti i takvi primaju pakete i socijalu dotle će mnogi Subotičani i dalje bespomoćno obijati razne pragove tražeći komad hleba. i da budem jasan u ovom slučaju se neradi o „dođošima“ oni su svoje dobili-valjda.

 3. Bobisa kaže:

  Ovi sto rade u centru za socijalni rad ne bih dao ni ovcu nacrtanu da cuvaju a kamoli nekoga da savetuju!!!

OSTAVITE KOMENTAR