Osuđen ubica devojke iz Čantavira

Čanadi Čeke (30) iz Gunaroša kod Bačke Topole osuđen je na 10 godina zatvora za teško ubistvo svoje devojke Blanke Kemiveš (25) iz Čantavira, u Segedinu. On je Blanku ubio 1. januara 2018. godine u Segedinu, nakon dočeka Nove godine, i od tada se nalazi u zatvoru u Mađarskoj.

U toku suđenja i završnoj reči rekao je da se kaje i da bi učinio sve kada bi mogao da vrati tok događaja. Kasacioni sud potvrdio je odluku prvostepenog suda i on će služiti kaznu narednih 10 godina.Kako prenose mađarski mediji, do svađe između njih dvoje je došlo u stanu u Saćmazi ulici nakon proslave dočeka Nove godine. Najverovatnije da je mladić ubio jer je ona želela da prekine vezu sa njim zbog preteranog konzumiranja alkohola.

Istragu o ovom zločinu vodio je policijski štab Čongrada, okruga kojem pripada grad Segedin, pod nadzorom glavnog tužioca Županije Čongrad. Ubici je pritvor nakon hapšenja bio određen i produživan zbog opasnosti od bekstva iz države u kojoj je izvršio zločin.

Čeke i njegova devojka su iz Srbije u Segedin doputovali dva dana pre ubistva, 30. decembra. Bili su smešteni u stanu koji je u vlasništvu žrtvinih rođaka. Na doček su otišli sa prijateljima i mladić se napio.

Navodno, po povratku u stan devojka je rekla da zbog alkohola želi da prekinu vezu. Čeke je to prihvatio i zaspao. Kada se probudio počeo je da je davi i glavu joj udara u zid. Od zadobijenih povreda Blanka je ubrzo preminula.

Ubica je pokušao sebi da prereže vene, ali se predomislio i zatražio je pomoć od komšije, koji je pozvao hitnu pomoć i policiju.

Njih dvoje su bili u vezi oko dva i po meseca. Važili su za skladan par i oni koji su ih poznavali su rekli da ništa nije moglo da nasluti tragediju.

U zgradi u kojoj je Čeke ubio Blanku samo nekoliko sati nakon dočeka Nove godine, komšije su rekle da ih nikada ranije nisu primetili, ali da znaju da je par napustio stan u toku prepodneva i da su se svađali ispred zgrade. Nesrećna devojka iz Čantavira bila je ponos roditelja, sestre i prijatelja. Bila je omiljena u društvu. Njen dečko ubica do tada je važio je za mirnog mladića zbog čega su svi koji su ih poznavali i dalje u neverici da je njihova veza mogla da završi tragično.

– Izlazili su i provodili se. Viđao sam ih na svirkama u Bačkoj Topoli. Blanka je bila divna i pozitivna devojka. Duša nas boli zbog njene tragične sudbine. Ovo nije smelo da se dogodi. Pričaju da je zadavio zbog ljubomore, ali se to kao motiv uopšte ne poklapa sa našom slikom o njima – pričali su u Čantaviru.

Meštani pričaju da je do svađe došlo zbog ljubomore.

– Bila je prelepa devojka, kažu da ju je ubio iz ljubomore, ali niko ne može da tvrdi šta se zaista desilo – pričali su meštani Čantavira u šoku zbog strašnog gubitka.

 

BlicKOMENTARI

 1. Goca kaže:

  Malo je

 2. Z.M. kaže:

  10 godina je smešno u odnosu na to šta je uradio. Strašno! Najmanje 25 godina bi bilo u redu.

 3. amacak kaže:

  obično komentari na ovakve katastrofalno blage osude idu u pravcu kako je srbija raspadnuta država kojom su turci vladali 500 godina i gde je nedavno bio rat. evo, ovo pokazuje da je u pitanju širi problem. kakvih 10 godina, pa ovaj će biti ispod 40 kada izađe iz zatvora.

 4. ludom radovanje kaže:

  Uz dobro ponašanje eto njega napolju za 6-7 godina.

 5. sramota kaže:

  ubio devojku…

 6. Tanja kaže:

  Sramno da dobije SAMO 10 godina! Stidite se delioci pravde!!!!!!!!

 7. justice kaže:

  Ovaj bolesnik bi trebao da dobije doživotnu kaznu.

 8. the bureque kaže:

  Jeli ,jer neko bio bar dan u zatvoru pa da zna kako je tamo?Uvek se busaju neobrazovani i iskompleksirani,viču drž te Pedra i stalno se guraju u prve redove-oni da rukovode,veliki vernici koji zaborave ono*Ne sudi da ti se ne bi sudilo*.Predpostavljam da će komentar na ovoj moj biti gramatičke prirode…*Bolje nauči da se to i to piše odvojeno….ovo ide velikim slovom.Izgleda da država ipak funkcioniše ,pa makar i ona mađarska pa ovakima ne sude dokone domaćice na osmi mart .Ne nisam sexista ,šovinista nit mi je ovaj rođak samo mi je dosta vas pametnih od kojih mi glupi ne možemo doći do reči….jedan od 100 miliona.

OSTAVITE KOMENTAR