Otkrivanje spomenika Svetog Trojstva

Otkrivanje i posveta spomenika Svetog Trojstva ispred Gradske kuće biće održani u nedelju u 11 sati . Povodom postavljanja najstarijeg javnog spomenika Subotice na prvobitno mesto , čin posvete obavit će katedralni župnik katedrale sv . Terezije Avilske , mons . Stjepan Beretic .
Podsetimo , spomenik je iz okoline Gradske kuće uklonjen 1964. godine i postavljen je pored subotičke katedrale svete Terezije Avilske . Na inicijativu Mađarskog nacionalnog saveta je u decembru 2014. započelo njegovo rastavljanje i restauracija , koju je obavljala restauratorka i klesarka Karolina Biacsi . Radove su podržali Mađarski nacionalni savet , Vlada Mađarske i lokalna samouprava Subotice .

sve spremno za otvaranje

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Idi begaj kaže:

  Kako otkrivanje kada nije ni završen kako treba??
  Ili jeste????

 2. stormwatch kaže:

  SLAVA DUHU SVETOMU!

 3. mihaly kaže:

  bravo jos jedan trenutak pretvaranja grada u selo!
  politicki organizovan prebacaj spomenika…

 4. Anonimni kaže:

  sedam stepenica prema dole ostalo je ispod betona, u zemlji TO JE ORIGINAL

 5. Aleksa kaže:

  @Anonimous
  Premda mi se vise svidja kraj Vase lozinke (istina fali slovo e) ali da Vas licno obavestim da je 1879.izvrseno nasipanje i poplocavanje trga. pa je na taj nacin nekoliko stepenika dospelo pod zemlju. Kako rece Lenjin – uciti,uciti i samo uciti.

 6. arlekino kaže:

  Kako je leeeeepo

 7. Lenin kaže:

  @Aleksa ….Kako rece Lenjin – uciti,uciti i samo uciti….
  Ja?Nisam rek’o ništa! 🙂

 8. Lenin kaže:

  Sad se setio!Zašto mi ateisti nemamo neki spomenik u gradu.Recimo mog’o bi biti Friedrich Nietzsche,ili Isaac Asimov,Orwell,Arthur C. Clarke itd…,u krajnjem slučaju čak i Charles Bukowski.Jedino kod Bukowsog mi se ne sviđa,što bi u njegovom slučaju istovremeno bi bio spomenik alkoholizmu i perverzizmu.Jeste da sam malo sklon tim stvarima,al’ ne mora baš svako da zna. 😀
  Ps:Moram zahvaliti rimokatoličkoj crkvi što nas ateista tako malo.Naime godinama,prije nego što se rimokatolička crkva delomično kulturno humanitizovana,sa najvećom brutanošću gonili neistomišljenike,tako i ateiste,skeptike,materijaliste i rado ih lišavala života.Krvavi marketing. 🙂 😛

 9. Aleksa kaže:

  @Lenin
  Izvinite, mislio sam na Vladimira Iljica Lenjina. Nisam mislio da Vam se nece ukljuciti sijalica. Nama su tu poslovicnu izjavu utuvili u glavu jos u osnovnoj skoli.
  Sto se tice spomenika ateistima, pa ima jedan, neki dan se vodila polemika o njemu,ne bih da mu spominjem ime.

 10. Lenin kaže:

  @Aleksa …Nisam mislio da Vam se nece ukljuciti sijalica…
  Znam.A ja sam mislio da ćeš primetiti ironiju.Inače,ne sećam se te fraze mog imenjaka.Hm… u školi sam bio neki rekorder.U osmom osnovnom sam imao najviše neopravdanih izostanka sa časova.
  Ko je ateista?Misliš na Crnog ćovu?Ja ga ne bi svrstao u red ateista.On je nešto sasvim treće.Nemoj sad da otvorimo temu;kako prepoznati ateistu?!Ne ide u crkvu?Pa vezan je za postolje. 😀

 11. didi kaže:

  Šta bi rekao Josip Broz Tito na vraćanje ovog spomenika.Čini mi se da on baš nije bio u dobrim odnosima sa Svetim Trojstvom.

 12. stormwatch kaže:

  Slava Duhu Svetomu!!!!!

 13. Plebanoš kaže:

  Najljepši zaziv Duha Svetoga jest onaj u Litaniae sanctorum.Prvo poglavlje(Supplicatio ad Deum) završava riječima:
  SANCTA TRINITAS UNUS DEUS,MISERERE NOBIS.
  Vrijedi poslušati na YOU TUBE-u,jednako kao i Litaniae Beatae Virginis Mariae

 14. stormwatch kaže:

  Makar sta vi pisali, Duhu Svetomu ne mozete nista. Tako da je bolje da cutite i klanjate se.

OSTAVITE KOMENTAR