Otpad – ne zna se čiji

Namera da se izgradi postrojenje za prikupljanje, skladištenje i tretman neopasnog otpada na njihovoj teritoriji uznemirila je stanovnike ovog dela mesne zajednice Zorka. U neposrednoj blizini, u ulici Petra Popovića Age, već godinama funkcioniše nelegalni otpad, a inspekcija utvrđuje kome pripada.

otpad

U ulici Petra Popovića Age 120, odmah u blizini mesta gde postoji namera da se otvori otpad, međutim, već se nalazi otpad, i to nelegalni, koji funkcioniše godinama, a nedavno je inspektor za zaštitu životne sredine izdao rešenje kojim se takva delatnost na tom mestu mora prekinuti. Inspektori, međutim, sada tragaju za vlasnikom te parcele jer, po svemu sudeći, čovek koji se tako predstavlja nije u posedu imanja i prijavljen je na drugoj adresi.

O čemu je reč? Da li to znači da je on jednostavno uzurpirao nečije napušteno zemljište, i na koga se ono vodi? U svakom slučaju, ovaj „vlasnik“, ili vlasnik, kako saznajemo u inspekcijskim službama, najpre je prodao pesak, čime su stvorene ogromne rupe na placu od desetak motika, a onda je to zemljište proglasio „otpadom“ i uveo svoju tarifu za vozila koja donese smeće i izručuju ga u rupu.

Kada smo sa predstavnicima Mesne zajednice obišli tu lokaciju, građani koji žive u neposrednoj blizini potvrdili su nam da su na mestu sadašnjeg „otpada“ pre desetak godina, kada su se doselili, bili duboki krateri, i od kada se oni popunjavaju raznim smećem više puta su se, godinama unazad, žalili, ali na njihove žalbe niko nije reagovao. U njihovom dvorištu osećao se smrad koji se širi sa ove gradske deponije u malom! Imali smo priliku da vidimo da ima otpada svake vrste, i da su rupe uglavnom već popunjene.

Zatekli smo na licu mesta i preduzimljivog vlasnika nelegalnog otpada, a po njegovim rečima – on jeste vlasnik te parcele! Ostaje da nadležne inspekcijske službe razjasne, da li mu zemljište pripada ili ne, ali teže će biti da se objasn,i kako neko deset ili više godina može da se bavi nezakonitom delatnošću, a da niko na to ne reaguje toliko dugo?

 

pletl

Građani Sutjeske ulice potpisali peticiju protiv izgradnje otpada

Rukovodstvo mesne zajednice Zorka već ima pune ruke posla i uputilo je zahtev, koji je potpisalo 220 građana, u kojem se od nadležnih u lokalnoj vlasti traži da spreče izgradnju otpada, za koji je već inicirana Studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Stanovnici Sutjeska ulice i okoline, listom su potpisali peticiju, koja je upućena i gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. pera kaže:

  Rumeni Adam

 2. roki kaže:

  Evo priznajem, moj je. Ja pre neki dan rascistio haos u mom dvoristu i istovario tamo!!!

 3. Anonimni kaže:

  OTPADA IMA U GRADU. da se proseta komunalna policija oko Kalvarije.
  Micurinova, Gogoljeva, Gostivarska – da se zagledaju malo iza ograda.

 4. ništa novo kaže:

  Pitajte „rumenog“ Adama i Santo Robija za njihove drugare Božu i Maćaša…Ko je promenio krajolik Zorke?

 5. Drago kaže:

  Adame , sve sto si naveo je tacno, svi mi to znamo ,znas i ti to odavno .SAMO.!?Dali imas muda da se okrenes protiv dojucerasnjih partijskih kolega i njihovih (nadam se, i , ne tvojih)finansijera. Adame ODGOVORNOST na prvom mestu,,.. Pozovi narod MZ da izadje na ulicu da skrene paznju gore nadleznima ,jer ovi u opstini znaju za samo svoje interese,da zaustavi narod zeleznicu (tu je blizu),trazi ODGOVORNOST onih koji su na vlasti ( znamo to su ti sad , sefovi ),ili idi i dalje na „“svoje „(zasluzeno) radno mesto u gradskoj kuci i pusti narod da zivi u svojoj muci.

 6. Adam kaže:

  Nemam potrebe da se krijem pod nekim lažnim imenima pa se zato obraćam svojim , ja nemam problema nikakvih kad trebam izneti istinu a to i uvek činim , samo da se podsetimo da sam 2010 god prikupio 640 potpisa za nelegalnu explataciju peska i uz pomoć( novih) Republičkih inspektora kao i još nekih ljudi uspeli smo da svedemo explataciju peska na minimum ! Tako da i sad nemam problema da i ovo isteramo do kraja ! Hvala na savetu i ideji u vezi radikalizacije naseg nezadovoljstva, sad čekamo odgovor nadležnih službi pa ćemo videti sta i kako dalje ! U svakom slučaju imamo iskrene namere da se ovo resi u korist meštana MZ Zorke .

 7. wuwuz ella kaže:

  bravo, Adam odgovorio

OSTAVITE KOMENTAR