Otvara se prizemlje RK Beograd

Velika samoposluga „Idee“ koja se uselila u prizemlje nekadašnje Robne kuće „Beograd“ biće otvorena u subotu u 8 sati ujutro. Radno vreme će biti od 8 do 22 , a nedeljom do 15 časova.

idea korzo

Nakon što su zakupili kompletno prizemlje, „Idea“ je početkom oktobra angažovala „DG company“ na sređivanju unutrašnjosti. Radi se o delu prema Engelsovoj ulici odakle će biti i ulaz u budući market.

Ostatak prizemnog dela poslovnog prostora će biti ispunjen tokom iduće godine.KOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Odlična ideja . Dobro da se otvaraju samoposluge u centru grada. Treba još na više lakacija otvoriti slične prodavnice. Na taj način stanovnicima će biti omogučeno da kupuju robu bliže svojih kuće i stanova ,a ne da moraju ići na periferiji grada u bivše ‘kukuruzište’. Više koristi ćemo od njih imati nego od silnih kafića i raznih podrumskih lokala ,pizarija i slično…

 2. Anonimni kaže:

  Matije Korvina

 3. buco kaže:

  A ko će raditi?Plate su im ispod minimalca,radi se koliko šef kaže, bez obzira koliko je to sati,ne plaćaju prekovemeni rad,inventare…

 4. Megatron kaže:

  E posto su Kinezi vec odavno Robnu Kucu Centar pretvorili u njesra, eto prilike da se ozivi RK Beograd, sa nekim normalnim radnjama i buticima,

 5. Kiki kaže:

  Kako ce biti dostavljana roba za prodavnicu?

 6. Megille kaže:

  @ Kiki , Dostavljanje robe za prodavnicu ? Kroz Engelsovu ulicu ,naime ta ulica je javna saobraćajnica.

 7. Marta kaže:

  Dokle ce više idea okupirati grad??
  U koju god radnju da udjes samo idea.
  Strasno.Jos malo ni nece postojati druge radnje.Cist monopol.E bas za to nema sanse da idem u ideu.

 8. ivan kaže:

  Bolje nego da zvrllji prazna. A ko ce sa svojim parama sta da radi nije moj proble.

 9. Megille kaže:

  Treba gradu vratiti imiđ grada , a ne da izgleda kao pustoš ,bez ljudi. Baš zbog treba vratiti prehrambene prodavnice u centar grada kako je to bilo i prije. Nek neko kaže kome se nije dopalo što smo imali prodavnice poput ‘Trgoprometa’ a prije toga ‘Gramaga’ na svakom uglu grada. A sada šta imamo, ništa. Izuzev ako neko smatra da nam trebaju ti silni kafići i podrumski lokali-pizerije. Od ovih sadržaja narod nema nikakve koristi ,izuzev što na glup način troši svoj teško zarađeni novac. Pa zar nije bolje kupovati kontrolisanu prehrambenu robu i od ‘ Idea’ umesto hranu sumnjivog nekontrolisanog sa buvljak. Zar vam se više dopada da na buvljaku kupujete viršle koji se ‘guraju’ u građevinskim kolicima zamotano u crnu vreću za smeće ,da se hrana prodaje pored praškova za pranje i raznih šampona ,sprejeva za kosu ,ulja ,odvijać spreja itd…Vrlo je znakovito ali sve ovo nikome ne smeta ,a regularne prodavnice za prodaju prehrambenih proizvoda smetaju. Hallo!!!

 10. kix kaže:

  Corvin Mátyás, Matije Korvina! A ne neki engels, ili ko vec…

 11. roki kaže:

  Idea se siri neverovatnom brzinom po celoj Srbiji. To moze biti samo zbog buduce prodaje nekom strancu.

 12. stormwatch kaže:

  Bravo nove prodavnice! Ko se seca Supermarketa u RK Beograd kada je otvoren 1987. godine zna da takvog marketa nije bilo na prostorima bivse Juge u to vreme.

 13. trolko kaže:

  Manje je poznato, na prvom spratu sam onomad kupio kasete: Magazin – Put Putujem, Valentino – Valentino 3, Bajaga – Plavi Safir i Film – Sunce sja. Hvala na pažnji

 14. xyz kaže:

  @ kix Engelsova i to sa velikim E. Tom coveku da skidate kapu. Obrazujete se malo pa onda kritikujte covekov rad. To doduse ne pise u Skandalu, Svetu plus i slicnim novinama koje su popularne i gruvaju tiraz. U ostalom vidi se koliko ti doseze koncentracija posto si promasio temu celog teksta. Uvatioo si samo predzadnju recenicu i to samo za rep.

 15. Ljilja kaže:

  Voće i povrće im je loše, a loš je i izbor. Po tom pitanju bi trebali da se ugledaju na Maxi.

 16. stormwatch kaže:

  @trolko

  Pa tamo na prvom je uvek bio dobar izbor i kaseta i ploca, a imali su i delove za gramofone – standarne i P kertridze, kablove za uzemljenje…

  Secam se koliko su vec 1988. godine bili neljubazni prodavci bas sa tog tonskog dela. Ja sam cesto kupovao tamo, a kada sam trazio kertridz koji nisam video nigde u pultu, jer je bilo bas mnogo razlicitih vrsta, desilo se da bas taj nisu imali, t.j. njegovo mesto je bilo upraznjeno, i jos tip poceo da se dere kako ja treba da idem na neko drugo odeljenje da zajebavam druge u RK Beograd a ne njega….wtf? Nije ni cudo sto se desio rat sa takvim ljudima, to je samo logican nastavak svega toga iz osamdesetih. Slicno je bilo i sedamdesetih u RK Centar – ludi, nevaspitani, polupijani, leni i nemarni prodavci koje nikad nisi smeo nista da pitas, a posao je radjen samo da bi se uradio….

 17. kix kaže:

  @ xyz

  Dobro znam ja ko je engels! Na fakultetu sam 3 godine slusao price o engelsu i kompaniji. Ako mislite da jo on bio neki revolucionar, varate se.

 18. Aleksa kaže:

  @Roki
  Dragi moj gospodine, Vi ste promasili prazan gol iz penala. Ako Vam nije poznato i Idea i Roda su u vlasnistvu Merkatora, koji je uzgred u vlasnistvu Agrokora iz Hrvatske.

 19. Deki kaže:

  @Megille imidz grada su prodavnice?Ako si nekad bio/bila u nekom normalnom gradu (ne selu,vec pravom gradu) onda si sigurno primetila da su imidz grada kafici,butici,picerije i slicno,a ne dragstori…

  Sto se tice ove idee nemam nista protiv,jedna zapustena zgrada manje,ako nije moglo nista bolje onda je dobro i ovo,mada bi lepse bilo da je neki trzni centar,onako sa 50 malih prodavnica,kao sto je nekad bila beogradjanka.

 20. Lajčo kaže:

  Megile je naletela na gradsku kuću jer je nije videla od onog dekorativnog osvetljenja. Od tada ne zna šta priča 🙂

 21. xyz kaže:

  @ kix Onda vrati diplomu. Trebalo bi da ponoviš gradivo.
  Nije ti ni kralj koji je krvavo gušio seljacke bune zbog nesnosnih poreza koje je on sam uvodio baš za centar grada pa ma ciji da je.

  A revoluciju ja nisam spominjao.

  Mada ako bolje prostudiraš njegova dela i dan danas ekonomija radi na principima koje su Marks i Engels uspostavili. Samo što su je kojekavi „eksperti“ izvrnuli koliko god su mogli.

 22. Megille kaže:

  @ Deki ,Lajćo , Ne žele svi da žive u centru grada kao da su u kafani. Uostalom ko još ide u te rupe? Da plaćaju i izdržavaju neke ‘turbo’ ugostitelje ,koji su hteli od grada napraviti ‘ Monte Karlo’ -da pune svoje đepove lako zarađenim novcima. A šta su od grada uradili ? Mrtvilo. Ti pametnjakovići koji su i dalje protiv uređenje grada po meri čoveka sve vredne resurse su uništili-oteli i prebacili u ‘sivu privrednu zonu , na Buvljaku. Na uglu Trg Slobode 2 od pamtiveka su bile prodavnice : Julis Meil , Gramag ,Fidelinka ,Trgopromet … a sad Banka gde neko i neki ubiraju enormne zakupe.
  Treba da se investira u centar grada kao što se radi u bivšoj robnoj kući u Engelsovoj ulici. Naime postoji potpisani sporazum o sukseciji između bivših republika koja se sprovodi baš na ovaj način . Naime te republike su imali u vlasništvu ili u zakupu poslovnih prostorija upravu u centru grada a ne u ‘kukurizištu’. Naravno zna se odakle duva vetar ,nekom ili nekima smeta to da neće moći dalje ‘ privatizovati ‘ javnu površinu -ulicu u Engelsovoj…

OSTAVITE KOMENTAR