Otvoren Internet park u Gerontološkom centru Subotica

U Gerontološkom centru Subotica u  Domu “Duda šuma”, u utorak 7. maja 2019. godine svečano je pušten u rad Internet park, namenjen korisnicima i njihovim gostima. Formiranje Internet parka je donacija Telekoma Srbije, a podržali su je Pokrajinska vlada i Fondacija „Tijana Jurić“.Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, ova usluga će u mnogome poboljšati život brojnih stanara doma.

Zahvaljujući kompaniji Telekom i brojnim prijateljima imamo Internet park, a to je još jedan način da pokažemo da Gerontološki centar nije kraj nego novi početak. Ovde je već odavno postao problem ako nestane interneta na pet minuta i puštanjem parka  u upotrebu on će biti rešenističe Ivanišević. – Na simboličan način mi ćemo  dati doprinos četvrtoj tehnološkoj revoluciji koja će početi u Gerontološkom centru.

Prema rečima pomoćnika sekretara za socijalnu politiku Predraga Radovića uvođenjem interneta za sve korisnike centra radi se na podizanju kvaliteta života čime je Gerontološki centar u Subotici za korak ispred drugih.

Iz Telekoma Srbija poručuju da je ovo jedna u nizu akcija u kojoj timski učestvuju kao društveno odgovorna kompanija, a efekat koji je postignut ocenjuju kao dobar.

Velika nam je čast što smo deo jedne od mnogih akcija koju sprovodi Gerontološki centar. Zadovoljstvo nam je kada vidimo da je efekat onoga što radimo ovako dobar – istakla je Jelena Petrović,direktor sektora za prodaju državnoj upravi Telekoma Srbija.

Osnivač i direktor Fondacije “Tijana Jurić”  Igor Jurić istakao je prilikom otvaranja Internet parka da je Fondacija u proteklom periodu radila na edukaciji najstarijih sugrađana o bezbednom korišćenju interneta i da je jako važno da i oni znaju na koji način treba da se zaštite od zloupotreba koje vrebaju online.

Korisnici centra su pripremili reviju kojom su predstavili uređaje koje koriste u komunikaciji i futrole za telefone koje će od danas često koristiti. Internet park osim korisnika Gerontološkog centra i gostiju, mogu da koriste i svi oni koji „uhvate signal“.KOMENTARI

  1. Miladin kaže:

    Na priloženoj slici treba zapaziti lik Aleksandra Mutnjakovića koji je od svoga oca Ernesta Mutnjakovića nasledio nadimak „Mutni“, samoproklamovanog popularnog youtube-ra koji je pre koju godinu imao svoju firmu za IT poslove u kojoj je radilo par mladih momaka entuzijasta ali ni nakon par meseci rada nisu dobili platu od dotičnog „mutnog“ mada se iz njegovih priloga na Youtube-u može videti da voli brza kola sa kojima juri 200 na sat, ruča u restoranu Jamie Oliver-a, šopinguje u Francuskoj, itd. itd. ali platu ni do dana današnjega nema nameru isplatiti svojim zaposlenicima već se veoma ugodno uhlebio kod Nenada Ivaniševića verovatno nalazeći neki unosan zajednički interes izvodeći ovu papazjaniju sa bakama i internetom i velika je sramota da se u to uključio i Igor Jurić, osim, naravno, ako se i njegovi interesi poklapaju sa interesima već pomenute dvojice ….
    http://www.youtube.com/watch?v=te8gO5NfFu0

OSTAVITE KOMENTAR