Otvorena nova fabrika „Plastikcam East“ u Subotici

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, otvorio je danas novi proizvodni pogon italijanske fabrike za termoplastičnu obradu „Plastikcam East“ u industrijskoj zoni Subotice „Mali Bajmok“.

„Plastikcam East“je investicija italijanske kompanije „Caminda“, a u izgradnju i opremanje fabrike za izradu plastičnih komponenti uloženo je više od tri miliona evra, dok će u prvoj, od planiranih pet faza, do kraja 2018. godine biti zaposleno 30 radnika.

Tokom izgradnje preostale četiri faze broj zaposlenih kretaće se od 50 do 100 zaposlenih.

„Ova investicija nas ohrabruje u uverenju da smo na dobrom putu jer se strani investitori opredeljuju za konkurentne lokacije i one države koje su ekonomski i politički stabilne i imaju dobru strategiju investiranja“, izjavio je Bjelić.

Govoreći o direktnom uticaju italijanskih investicija, on je podsetio da je čak 66 italijanskih kompanija ivestiralo svoj kapital na području Vojvodine, pri čemu se vrednost ukupno uloženog kapitala kreće na nivou od gotovo milijardu eura a broj zaposlenih prelazi 11.000 hiljada.

Pokrajinska vlada i sekretarijat za regionalni razvoj, kako je Bjelić naveo, nastaviće da ulažu napore kako bi lokalne jedinice u Vojvodini dobile po nekoliko dobrih i zdravih investicija, te na taj način podstakle svoj razvoj u interesu boljeg života građana, uslova za njihovo radno angažovanje i sigurnije zarade.

„Tokom gradnje smo imali otvorena vrata i punu podršku lokalnih institucija za sve što nam je bilo potrebno kako bi fabrika što pre počela sa radom, a samim tim i sa zapošljavanjem Subotičana“, rekao je investitor i vlasnik kompanije Aldo Kamindo.

Otvaranju fabrike „Plastikcam East“prisustvao je i načelnik Sevrenobačkog okuga Dragi Vučković i ataše za ekonomiju, trgovinu i naučnu sardnju ambasade Republike Italije u Beogradu Matijas Klajvaz.

 

RTVKOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Zasto mali sitni politicari otvaraju strancima ptrivatne firme??? A nase privrednike deeru kroz poreze,odvodnjavanja,itd.itd. …Gadi mi se ovo svakodnevno otvaranje,kao nekih fabrika!!! A MI to placamo jer od nasih poreza,njima daju subvencije??? A narodu obecavaju povecanje penzija koje su im skinuli,vec 4god. hehe,he GLUPI NARODE!!!!

 2. Anonimni kaže:

  Gadilo ti se sto nema fabrika a sad ti se gadi sto se stalno otvaraju..gadis li se i sam sebi?

 3. Koral kaže:

  Grad koji zivi i koji se razvija. Slobodna zona, strane investicije, turizam u razvoju, novi, moderni granicni prelazi, grad sporta..

 4. gagi kaže:

  A platetina 25.000 RSD…blago nama

 5. maximillian kaže:

  Koral ,jel sendvic sa sunkom ili podrigusom ?

 6. Metuzalem kaže:

  Italijanski k(urc)ulturni cenar u punom pogonu.
  Još fali Ćićolina pa da marketing bude kompletan.
  Bdw, i naravno,AVĐej.

 7. Megatron kaže:

  Vas koji dajete negativne komentare i dislajkove treba sve u gulag

 8. JaPaja kaže:

  Rekoh ja, na ovom sajtu mnogo ludaka na cm2

 9. Megille kaže:

  @ gagi : Tako je to ‘ugovorio’ velike vožd Alexander I. Nemaš ti pravo da se buniš ,zna se ko je gaza ,nema više samoupravljanje…

 10. Anonimni kaže:

  No comment !

 11. Viranda kaže:

  FILOZOF JE NEKI PRIVATNIK, PA MU SE GADI ŠTO MU OVA FABRIKA DAJE MALO VIŠE OD MINIMALCA, PA SAD ON MORA DA DIGNE ZA TOLIKO PLATE. BAŠ MI TE JE ŽAO…

 12. ffilozoff kaže:

  $ viranda,nejasan Vam je komentar???

 13. pista kaže:

  I sta sad? Talijanima dajemo nase pare da zaposljavaju 30 radnika (pa ako su baje mogli su nesto i svoje dati). U Subotici inace ima dosta privatnih plasticara, mogla je drzava njih stiumulisati i na taj nacin da razvija ono sto je domace a ne da trpa lovu u dzepove stranaca.

OSTAVITE KOMENTAR