„Pali“ korumpirani carinici na prelazu Reske

Za 13 osumnjičenih određen je pritvor do 30. juna zbog sumnje da su bili udruženi u krivičnom delu primanja mita.

Centar za borbu protiv terorizma i policajci iz više županija u utorak i sredu imali su združenu raciju u kojoj su na više mesta obavili i pretragu kuća. Zaplenili su značajne gotovinske iznose koji su vezani za korupciju. Saslušane su 32 osobe kao osumnjičeni, od čega jedno rukovodeće lice. Segedinsko tužilaštvo je tražilo pritvor za 26 lica, ali je on određen za 13 službenika. Oni se terete za krivična dela za koja se izriče kazna lišavanja slobode u trajanju od dve do osam godina, dok za rukovodeće lice sankcija može biti 10 godina zatvora.

Kancelarija vrhovnog tužioca za njih je tražila pritvor jer ocenjuje da postoji osnovana sumnja da su oni na prelazu Reske na autoputu, na prostoru gde se vraća porez (AFA) od nepoznatih državljna koji su napuštali teritoriju Mađarske u više navrata uzimali novac. Osumnjičeni su to činili stalno, u dužem vremenskom periodu, međusobno znajući za ove radnje,i koristeći svoj raspored počinili su ovo krivično delo.

RTV PannonKOMENTARI

 1. JaPaja kaže:

  Dobro su se setili posle toliko godina. Mora da harac nisu delili sa svojim predpostavljenim pa ih ovaj ocinkario.

 2. Borisav kaže:

  Usput bi moglo da se resi i to da ne cekamo na Horgosu na ulasku i izlasku iz Madjarske po 2h u tri kolone a kod nasih cekamo 8-10 minuta.

 3. A.J. kaže:

  Hoce li neko usput da resi problem cekanja na prelazu kod Madjara? Mozda i time da se pozabave i pohapse ili makar opomenu ove sto se bahate… To sto rade je klasicno izivljavanje. Poslednja dva, tri puta kada sam putovala autobusom, cekali smo vise od tri sata da nas puste, i na ulazu ina izlazu. Cim vide srpske tablice, iskuliraju i nece ni da nas pogledaju, vec se prave blesavi, kao da nismo tamo. Stojimo ispred rampe satima, ali zato cim se pojavi bus iz EU, zaobidje i nas i celu kolonu i bez problema prodje. Usput, samo jedna rampa radi. Zasto nemaju bar dve kao za automobile – EU i non EU?

 4. pista kaže:

  Jbs granicu i Madjarsku i Sengen… ja imam taman toliko da mi ovde bude dobro pa ne moram ici preko. A vi sto cesto putujete svakako znate da necete tek tako uci na podrucje EU. Bolje da pogurate malo Beograd da se potrudi oko uslova za ulazak u EU i Sengensku zonu pa necete cekati na granici. Uostalom sta nam fali ovde?

 5. S&S kaže:

  Kad već imamo tako dobru saradnju sa Madjarskom, trebalo je dogovoriti da se istovremeno to učini i sa naše strane. Ovdašnji carinici su takodje korumpirani i takodje to čine stalno i u dužem vremenskom periodu.

OSTAVITE KOMENTAR