Palić će biti banja koja će raditi i zimi

Predsednik skupštine AP Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara je, u intervjuu za Subotički mađarski radio rekao da se, među 10 tema o kojima je bilo reči na trećoj zajedničkoj sednici pokrajinske i republičke vlade, koja je nedavno održana, nalazilo i pitanje Palića, za koji je nedavno doneta odluka o pokretanju razvojnog projekta.

Cilj je da se do naredne kupališne sezone, dakle do ranog leta 2019 godine može koristiti spoljni bazen sa toboganom.

Pored toga, gradiće se i zatvorena banja koja će raditi i tokom zime, a ne samo leti. Od oko jedne milijarde dinara ukupnog ulaganja već je raspisan tender za prvu fazu od 300 miliona što ulaže republička vlada, dok će ostatak ići iz budžeta za 2019 godinu iz sredstava republike, pokrajine i grada Subotice.

Gosti ove banje neće biti samo Subotičani, već i iz drugih sredina, tako da će se podstaknuti ugostiteljstvo ne samo na Paliću već u celom gradu, istakao je Pastor.

 

TanjugKOMENTARI

 1. avet kaže:

  Jel se tu neko šali, da će biti svečanog otvaranja spoljnjeg bazena sa toboganom u 2019-oj godini pred leto?
  Pa već postoji onaj dečji tobogan sa malim prihvatnim bazenom na muškom štrandu, pored nekadašnjeg veslačkog kluba, da li na njega mislite?
  Potencijalni Glasači će sigurno za vas glasati, siguran sam, huuu, bazen sa toboganom, koji već postoji, samo je trenutno u lošem stanju.
  Ako je od 10 tema o kojima se govorilo na tom sastanku pokrajinske i savezne vlade ovo bilo najvažnije, šteta je bilo vremena koje ste potrošili na sastančenje.

 2. JaPaja kaže:

  Malo modifikovani vic za ovu vest.
  Piše suboticanin/palicanin pismo prijateljima pa se hvali:
  „Dragi moji, nama je ovde na Palicu fino, dobili smo bazen, pa sad svaki dan skačemo na glavu u njega. Rekli su nam da ako budemo dobri, pustit će nam i vodu u bazen!!“
  p.s. svaka slicnost sa ludacima je slucajna!.

 3. Salamander kaže:

  Živi bili a videli ali sumnjam da će biti sve ovo napravljeno i narednih godina a ne u 2019. Ako se neko ne ugradi pošteno, neće ništa ni biti a verovatno će kvalitet radova biti takav da drži vodu dok majstori odu kao i uvek u ovoj našoj „naprednoj“ zemlji.

 4. ffilozoff kaže:

  Laban i Pastor su rekli da radovi pocinju u septembru 2018.,,,,,Sta je zapelo??? Ma sve sto su obecali nisu ispunili…a preostali krezubi ce i dalje verovati!!!

 5. HPTN kaže:

  Banja koja radi zimi?! Srbijo, dobrodošla u 19. vek. Evropo, eve nas!

 6. Lebara kaže:

  A sta ako sve bude realizovano,da li ce se i onda ovi negativci javiti sa pesimisticnim komentarima, a usput se i pogledati u ogledalo.

 7. Anonimni kaže:

  Će biti, biće, biti će…. Postoji raznih varijacija, ali nikako ona u sadašnje vremenu.

 8. Circumflexus kaže:

  Nepravolno je „ce biti…“
  Pravilno se kaze „oce budne“ ali moze i da se kaze, i sto je takodje pravilno – „ce bidne“.

 9. avet kaže:

  @Lebara
  Pesimistički komentari čitalaca i komentatora nisu nastali napamet i bez veze,
  već nastaju na osnovu dosadašnjih silnih NEREALIZOVANIH obećanja i negativnih rezultata, na osnovu broja nezavršenih, a obećanih projekata.
  Ako bude sve ovo realizovano, evo, ja ću se pogledati u ogledalo i sam sebi reći „avete, izgleda da si ovaj put pogrešio, ovi su stvarno ispunili data obećanja, sada prelazim u optimiste i od sada pišem optimističke komentare.“
  I ako to potraje duže vreme i održe svako dato obećanje, počeću na izborima da glasam za njih.
  Za mene nije bitno ko je na vlasti, koja stranka, bitno je da puno obećavaju, da je to u korist običnog naroda, ali svih i da svako obećanje održe.
  A ti Lebara, sporije jedi taj sendvič, čuo sam da su vam ukinuli sokić, parizer buđav i pomalo zelen, a hleb je suv, od prekjuče, može da zapne u grlu bez vode.

 10. Pepinyo kaže:

  Cisto lupanje !!! Ocistite nam jezero pa cete videt kolko turista dolazi na palic !!!!

 11. Rax kaže:

  Ovaj je vec stosta obecao za ovih 10 godina,jedino sto je postigao od kako je sa ovom elitom u koaliciji,je da vise netuku madjarsku decu,a i da su odnosi dveju zemalja na istoriskom dobrom nivou.

 12. Subotican kaže:

  KOJI JE TO SPOLJNI BAZEN

 13. yu kaže:

  Voda treba da se dovede u Palić iz Tise novim kanalom, prirodnim padom prema Paliću a postojećim da se odliva u Tisu. Sa ovim sadašnjim kanalom se voda podiže u Palić. Umesto da otiče svojim prirodni padom . I priča gotova. Idejno rešenje postoji još iz vremena Austrougarske. Al mi volimo uz vetar. A pare građana se nemilice prebacuju u džepove kvazi stručnjaka. Prođite pored buduće nove deponije, zvane -Skadar na Bojani, da vidte šta se izgradilo za 10godina. Zadužili smo i našu praunučad-pod uslovom da ostane još neko da živi ovde.

 14. jasso kaže:

  YU,ti prozivas tu nekoga i govoris da su kvazi strucnjaci i kazes da treba da se voda iz Tise dovede prirodnim padom do Palica,ali ako si ti strucnjak,kako moze voda da se prirodnim padom dovede kad je Tisa preko trideset metara nadmorske visine niza od Palica,samo moze da iz Palica preko Ludosa ode u Tisu,sto se konstantno i desava da se visak vode tako ispusta iz jezera,znci mora da se dize da bi dosla do jezera,prvo se malo obrazuj o necemu pa onda komentarisi…

 15. punisher kaže:

  cak i zimi?!Wooooooow! a bice i struje i sladoleda?!

OSTAVITE KOMENTAR