Palić: Holivudska zvezda u usponu Natalie Burn otvara Dead Lake festival

Pravo se premijere filma „Mehaničar: Povratak“, u kojem igra sa Džejsonom Stejtamom, Džesikom Albom i Tomi Li Džonsom, na Dead Lake festival sa filmom „Strmina“ dolazi nova nada Holivuda Natalie Burn.

nataly burn

Natalie Burn je veoma aktivna kao scenarista, producent i glumica na nezavisnoj američkoj filmskoj sceni ali i u Holivudu, gde je imala zanimljive epizodne uloge u filmovima poput „Plaćenici 3“, u kojem igra suprugu Mela Gibsona, i „Mothers and Daughters“ (sa Šeron Stoun, Suzan Saradon, Kurtni Koks…).

Napisala je scenario i producirala horor-misteriju „Awaken“ u kojem je i igrala zajedno sa čuvenom glumicom Daril Hanom, a takođe je imala jednu od glavnih uloga u filmu „Mamula“ Milana Todorovića, uz Franka Nera i Kristinu Klib.

Pored Natalie Burn, koja će otvoriti festival, gosti Dead Lake-a biće i Zoran Dževerdanović i Tomaž Gorkič, producent i reditelj odličnog slovenačkog horora „Idila“, zatim ekipa zapaženog domaćeg filma „Otvorena“ (reditelj – Momir Milošević i glumica Milena Đurović), Kristijan Halman, reditelj švedskog ostvarenja „Sensoria“, Džulijan Ričards – britanski reditelj i prošlogodišnji dobitnik nagrade za životno delo, zatim deo glumačke i autorske ekipe filma „Procep“, Milan Hlebec (vlasnik vinarije Hlebec iz Slovenije), kao i članovi žirija koji će proglasiti najbolji film, dobitnika nagrade Haron: Miko Aroma, direktor festivala Night Visions iz Helsinkija i menadžer Nordijske žanrovske invazije, zatim Tomaž Horvat, direktor slovenačkog festivala Grossmann i Dejan Zečević, renomirani domaći reditelj.

Slikoviti krajolik jezera Palić koji je, pogotovo noću, savršena lokacija za održavanje Dead Lake festivala biće i ovde godine mesto susreta renomiranih umetnika horor žanra sa radoznalom publikom, uz nezaobilazni katalizator – fenomenalna vina iz Srbije i regiona.

Festival će se održati od 7. do 11. septembra u bioskopu Abazija kraj jezera Palić.

 

Satnica takmičarskog programa

 

Sreda, 7. septembar

 

20h Otvaranje Festivala + STRMINA (Čile)

22h DEVOJKA NA FOTOGRAFIJAMA (SAD)

 

Četvrtak, 8. septembar

 

20h IDILA (Slovenija)

22h SCHERZO DIABOLICO (Meksiko – pobednik Grossmanna)

00h DRUGO ZLO (SAD)

 

Petak, 9. septembar

 

20h NINA ZAUVEK (V. Britanija)

22h OTVORENA (Srbija)

00h KOLIBA STRAHA (SAD – van konkurencije)

 

Subota, 10. septembar

 

20h LEKCIJA (V.Britanija)

22h SENSORIA (Švedska)

 

Nedelja, 11. septembar

 

20h Zatvaranje + film iznenadjenja

22h PROCEP (Srbija/Južna Koreja/Slovenija – van konkurencije)

00h VIZIJE (SAD – van konkurencije)

 

 

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, koje je prepoznalo kulturni značaj ove manifestacije.

 

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

 

Dead Lake Festival online:

http://deadlake.rs

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR