„Palićke vinske svečanosti“ od 23. do 27. maja

Palićke vinske svečanosti, 14. po redu, održaće se od 23. do 27. maja na više lokacija na Paliću. Tokom pet dana manifestacije priređen je bogat kulturno-zabavni program, uključujući i najmlađe, a neke od aktivnosti imaju i humanitarni karakter.

U čast Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinogradara, organizuju se Palićke vinske svečanosti koje će se održati u Velikom parku, na Velikoj terasi i na šetalištu uz obalu jezera. Sutra u 19 časova u Biblioteci na Paliću biće otvorena izložba fotografija amatera „Best of Palić“. U petak u 17 časova počinje dvojezična sveta misa u crkvi Svetog Urbana na Paliću, nakon čega će u 18.30 časova na Velikoj terasi biti otvarena izložbe slika HLU „CroArt“ a od  19 časova održaće se svečana sednica Skupštine MZ Palić.

Nakon sednice, u 20 časova na Velikoj terasi počinje Folk music fest, koji će se održati i narednog dana, u subotu od 18 do 22 časa. Za subotu je planiran i 10. Međunarodni turnir u malom fudbalu, koji počinje u 10 sati u OŠ „Miroslav Antić“, a od 15 časova 13. Međunarodni susret horova. Na Velikoj terasi, u 14 časova, za najmlađe je pripremljena predstava Dečjeg pozorišta, a od 15.30 do 18 časova biće kreativna radionica.

U okviru Palićkih vinskih svečanosti, male i srednje vinarije imaju priliku da promovišu vina koja su proizveli u prethodnih godinu dana.

Tradicionalni deo manifestacije je i „Zlatni kotlić“ koji organizuje UG „Konoba Kujundžić“. Takmičenje u kuvanju kotlića počinje u subotu u 14.30 časova, a svi zainteresovani mogu da učestvuju ukoliko ponesu svoj kotlić i uplate kotizaciju od 2.500 dinara. Deo sredstava koji se prikupi kroz ove aktivnosti namenjen je u humanitarne svrhe, za lečenje  našeg sugrađanina Budai Daniela. Ovom dečaku možete pomoći i uplatom na dinarski račun: 355 -0003200614990-82 ili postnetom na broj telefona 064 322 69 75.

 

TV SuboticaKOMENTARI

  1. ludak kaže:

    Treba prosetati ovih dana Segedinom jer se u isto vreme tamo odrzava festival vina. Velika je razlika u odnosu na ovaj Palicki, jako velika razlika. Ko nije bio, treba da ode jos ove nedelje traje. Ono je festival a ne ova smejurija na Palicu

  2. Slavica kaže:

    Xexe, a slag na torti je organizator zlatnog kotlica. Sta reci…

OSTAVITE KOMENTAR