Paliću neophodan sadržaj tokom cele godine

Imajući u vidu da je Palić jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Vojvodini, kao i to da je Pokrajinska vlada jedan od osnivača preduzeća „Park Palić“ d.o.o., zaduženog za razvoj turističke destinacije Palić i unapređenje životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine je uputio primedbe na Master plan razvoja Palića.

Letnja sezona Palic 2015 (10)

Pored neophodnog unapređenja stanja životne sredine u širem okruženju Palićkog i Ludaškog jezera, jedan od osnova budućeg razvoja Palića leži u iskorišćenju geotermalnih kapaciteta, odnosno tople, mineralne vode koja ima i lekovita svojstva. U tom cilju pozdravljamo opredeljenje da posebno važni sadržaji sadržaji budu „Medikal spa i velnes centar“ i „Centar vodene zabave na otvorenom“ sa bazenima i sadržajima za zabavu.

Smatramo, međutim da Palić, kao destinacija, mora da pruži odgovarajuće sadržaje tokom cele godine a ne samo tokom letnjih meseci. Stoga smatramo da je pored „Centra vodene zabave na otvorenom„ treba predvideti i druge sadržaje, kao što je „Zatvoreni centar vodene zabave“ koji bi bio generator posete Paliću i tokom jeseni, zime i proleća.

Smatramo da samo sadržaji koji funkcionišu tokom cele godine mogu da pokrenu novi razvoj Palića, pruže celogodišnje sadržaje Subotičanima i gostima i neposredno i indiriktno generišu otvaranje novih radnih mesta u turizmu Palića i Subotice.

 

Pokrajinski sekretarijatKOMENTARI

 1. Rastafarijanac kaže:

  Ima Palić sadržaj, samo je jako zagađen. Očistite vodu i „mirna Bačka“

 2. wuwuz ella kaže:

  i na kraju je mrmot sve to lepo zavio u foliju..

 3. rax kaže:

  nije problem, napravice se jos jedan master plan!

 4. zorica kaže:

  Dajte prvo da resimo leto…,a ono ostatak godine moze i da priceka…Sve je ovo mazanje ociju !

 5. mibl kaže:

  Pa dokle više o tome da se očisti voda !
  Napravite bazene (sa termalnom i običnom vodom) da ljudi iz Subotice i okolnih mesta imaju gde da provedu leto.
  To se može uraditi u jako kratkom roku a onda čistite vodu u jezeru ako treba i sledećih 10 godina.
  Ovako se več više od tih 10 godina samo priča o čišćenju jezera a više od 5 godina o izgradnji bazena tj. akva parka i ništa ni od jednog ni od drugog.
  Počnite sa bazenima (ali što pre) i sve ostalo će doći samo od sebe.

OSTAVITE KOMENTAR