Parkiranje sve veći problem

U Subotici je održan UP udruženja parkirališta Srbije gde je istaknuto da je parkiranje postalo ozbiljan problem svakog grada u Srbiji. Bilo je reči i o povećanju PDV-a i kako će to uticati na cene svih komunalnih usluga i aktuelnim problemima parking servisa. Direktor subotičkog “Parkinga” Milorad Slijepčević rekao je da „Parking “ u Subotici konstantno radi na unapređenju svoje delatnosti uvodeći, između ostalog, i nove usluge u svoje poslovanje.

– Tu, pre svega, mislim na značajne projekte koji podrazumevaju i alternativne vidove saobraćaja, što u značajnoj meri doprinosi podizanju kvaliteta komunalnih usluga u gradu. Ono što bih istakao je spremnost subotičkog “Parkinga” da, kao član Udruženja parkirališta Srbije, svoja iskustva u poslovanju i inovacijama prenesemo drugim gradovima – kaže Milorad Slijepčević.

 

Aleksandar Pilja, direktor JKP „Parking servis Sombor“ je rekao da je cilj da efikasnost poslovanja podigne na viši nivo. Radenko Vuković, predsednik UO Udruženja koje ima 27 članica i osnovni zadatak da obezbedi lagodniju i kvalitetniju uslugu svih pojedinačnih članica koju pružaju u svojim gradovima, istakao je da je parkiranje postalo ozbiljan problem, kako Beograda, tako i svakog grada u Srbiji.

 

– Rešavanje problema parkiranja je ozbiljan segment rešavanja saobraćajnih problema, i u tom smislu uvođenje komunalnog reda u oblasti parkiranja je od velikog značaja i za lokalne samouprave– rekao je Vuković i dodao da je Udruženje učestvovalo u izradi Zakona o bezbednosti saobraćaja i Zakona o komunalnim delatnostima, te da je svojim učešćem i amandmanima uspelo da obezbedi lagodnije funkcionisanje i bolje rezultate u poslovanju.KOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Zaključak skupa: Postoji problem parkiranja i jako je bitno da se uradi nešto povodom toga.

  Treba češće organizovati ovakve skupove, mislim da su oni ključni u razvoju svakog grada i njegovih usluga i infrastrukture, od čega direktnu korist imaju sami građani.
  Evo ja se već osećam bolje, i svaki put kada budem tražio mesto za parkiranje, imaću na umu da je taj problem konstatovan na jednom od skupova.  😎

 2. Sugradjanin kaže:

  Parking servis, je firma registrovana koja pljacka narod.To podkrepljujem izjavom njihovog direktora koji se u medijima javno hvali nekim dobrotvornim akcijama, a ja mu odgovaram da je lako biti human u akcijama na racun gradjana koji su prinudjeni da placaju skupo parking.

  Budite vi humani na racun vaseg licnog dohotka a nas nemojte pljackati, vec korigujte cene parkiranja.

 3. Centraš kaže:

  Imam puno poverenje u gracke oce i očuhe – sigurno nam spremaju nešto da nam reše probleme.

  Eto, plan regulacije grada Subotice se bazira na povećanju broja stambenih jedinica u užem centru pa je logično da se uvodi nekakav futuristički gracki prevoz ili višedimenziona parking mesta jer kada broj stanovnnika pređe sa oboda u centar jedino takva rešenja su moguća, ne?

  P.S.

  Jel’ istina da arhitekte u planovima „slučajno“ smanjuju površinu za parking mesto jednog vozila da bi izgledalo da ima više parking mesta? Ne mogu da poverujem da bi se tako nešto moglo desiti kod nas ..

 4. Limun kaže:

  Podzemne garaže ispod svake novosagradjene zgrade gde postoji mogućnost i rešen problem,to što neće da ulažu u tako nešto nego više sebi u džep,to je druga stvar !

 5. Ivica kaže:

  Centraš:

  Eto, plan regulacije grada Subotice se bazira na povećanju broja stambenih jedinica u užem centru pa je logično da se uvodi nekakav futuristički gracki prevoz ili višedimenziona parking mesta jer kada broj stanovnnika pređe sa oboda u centar jedino takva rešenja su moguća, ne? 

  Svaka nova stambena zgrada mora imati obezbeđen određen broj parking mesta u svom dvorištu ili suterenu…postoje propisi, bez njihovog ispunjenja nema ni građ. dozvole…Problem predstavlja kapacitet saobraćajnica u centru….

  Što se tiče parkinga, i bez dodatne gradnje novih stambenih i posl. objekata, centar nema dovoljan broj parking mesta…znači, uz kvadraturu od pre 30 godina, uz tendenciju rasta broja automobila iz godine u godinu, morao se srazmerno (znači zanemarujemo gradnju) broj mesta povećavati…međutim, on je još smanjen zatvaranjem gl. trga i rekonstrukcijom ul. Dimitrija Tucovića, a adekvatnu zamenu nismo dobili…o prelaznom rešenju se ne razmišlja, serviraju nam se idejni projekti koji su prevelik zalogaj i za mnogo bogatije gradove….

 6. gagi kaže:

  Posto je sruseno pozoriste predlazem da sruse staru fontanu i muzicku skolu. 
  Naprave ogromnu betonsku plocu na dva sprata i eto nama parginga a oni ce biti upamceni kao veliki dobrocinitelji za gradjane.

OSTAVITE KOMENTAR