Pas Nero nanjušio drogu u rezervoaru

Jedan od carinskih službenih pasa, belgijski ovčar, malinoa Nero, jutros je na Horgošu carinicima i policiji pomogao u otkrivanju više od osam kilograma marihuane.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carine, prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojeno kombi vozilo sa prikolicom za transport automobila niških registarskih oznaka.

Prethodno je vozač, Nišlija (48), koji je putovao sam, carinicima rekao da ide u Mađarsku radi transporta kupljenog vozila.

Službeni pas, obučen za otkrivanje narkotika, reagovao je navodeći carinike i policiju da obrate posebnu pažnju na rezervoar za gorivo po kojem je besomučno grebao.

Nakon što su carinici skinuli i otvorili rezervoar, utvrđeno je da je pregrađen na pola, tako da se u jednoj polovini nalazilo pogonsko gorivo, a u drugoj „bunker“ za skrivanje robe – i to pun.

Iz specijalne pregrade rezervoara izvađeno je 20 paketa zelene biljne materije nalik marihuani, umotanih u PVC foliju, ukupne težine 8.388 grama.

Pronađenu drogu, vozača, automobil i prikolicu preuzeli su policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Pošteno kaže:

  Sa alu folijom…znaci oko 4kg marihuane 🙂

 2. stormwatch kaže:

  Nema sa Belgijancima zezanja, u bilo kojoj formi. Domaci krimosi dobro znaju da Policija ovde prvo poteze pistolje, mashinke i K9tke sa zubicima od titanijuma….sa krimosima nema price.

 3. Mare kaže:

  Pas je covekov najbolji prijatelj!
  Sem ovog coveka koji je vozio ovaj auto. Njemu je pas najgori neprijatelj.

 4. Čolović kaže:

  Nema kod druga psa mita i korupcije, on to ne priznaje! Kod njega ima sve da bude po propisima.

 5. Cave canem kaže:

  @ Colovic
  Drug Pas nece ni repom mrdnuti a kamo li traziti drogu, ako ga njegov vodic ne podmiti i ne korumpira.

 6. Jablan kaže:

  @ Posteno pise PVC folija….

OSTAVITE KOMENTAR