Pastor: Ostajemo pri dogovoru sa DS

Lider Saveza vojvodjanskih Madjara Ištvan Pastor kaže da će se ova stranka držati dogovora sa Demokratskom strankom.

 

„Poštovali smo dogovor, podršku Tadiću smo uputili dan ranije od roka na koji smo se obavezali. Time smo poslali poruku onima koji su mene podržali u prvom krugu da glasaju za Borisa Tadića. Naši stavovi se ne menjaju ni za milimetar, a bilo kakve insinuacije u odnosu na prekrajanje parlamentarne većine mogu biti samo nečija razonoda“, rekao je Pastor.

 

Pastor je podsetio da je SVM samo na izborima 1996. godine osvojio više glasova nego na poslednjim izborima, ako se uzmu u obzir samostalni nastupi te manjinske stranke.

 

„To je izvanredan izborni rezultat. Prema našim izvorima, u drugom krugu pokrajinskih izbora osvojili smo još četiri mandata, a u lokalnim samoupravama nameravamo da budemo strateški partneri DS“, rekao je Pastor.

 

Lider SVM je istakao da je spreman na razgovore o vlasti Subotici i da je 16 hiljada glasova koliko je SVM dobio, jasan signal da gradjani žele da dve najjace opcije vladaju gradom.

 

„Želimo rasteretiti odnose, a to zavisi i od naših partnera. Očekujemo pozive na razgovore tokom sutrašnjeg dana“, rekao je Pastor. Na pitanje novinara je potvrdio da nije spreman da odstupi od uslova da dosadašnji gradonačelnik Subotice i drugi funkcioneri subotičkog DS ne mogu biti partneri SVM.

 

Pastor je takodje rekao i da je prema proceni SVM u Subotici na birališta izašlo oko 20 hiljada Madjara. Prema nezvaničnim podacima izbornog štaba koalicije „Izbor za bolji život“, Subotičani su ubedljivom većinom podržali Borisa Tadića.

 

B92KOMENTARI

  1. molim? kaže:

    Ako nećeš ti sa njima, ima u SVM ko hoće. Vreme je da se makneš, ne znam šta si ti umislio da možeš da vodiš kadrovsku politiku DS-a. Daleko od toga da su savršeni, ali ovo je drsko. Isto mogu da kažu i iz subotičkog DS-a, da hoće sa SVM ali ne sa Pastorom i Maglaijem. I šta onda? Ili hoćeš, ili nećeš, a to ko će voditi DS u Subotici odlučiće članovi DS-a, a ne Ištvan Pastor!

  2. L.G. kaže:

    U Subotici je pobedio KOALICIJA oko DS-a a ne DS. a SVM je pobedio samostalno kao partija a to je velika razlika, pošto DS ne bi imao ni 10 poslanika Skupštini Grada da su izašli bez koalicije a to je velika razlika nasprem ostalih stranaka koji su izašli samostalno u Subotici.
     

OSTAVITE KOMENTAR