Penzionerske kartice u Subotici: Jedni radosni zbog popusta, drugi tvrde da ne znaju ni čemu ona služi

Od ponedeljka će subotički penzioneri, prema određenom azbučnom rasporedu, u Filijali Subotica moći da podignu kartice, koje je Republički fond za penziono i invalidsko osiguranje besplatno odštampao i posalo filijalama da ih uruče.

Tako će naredne dve sedmice u Subotici, 32.921 penzioner preuzimati besplatne identifikacione kartice. Prve besplatne kartice su uručene sredinom marta, za 15 subotičana, a oni kažu da sadrže minimalan broj ličnih podataka.

U PIO Fondu filijale Subotica očekuju, da će tokom sedmice sve kartice biti raspoređene, jer oni koji ne dođu određenog datuma, dobiće karticu nekog drugog dana, kada se jave.

Izrađene su kartice za zatečene penzionere na spisku PIO, a novoprijavljenima će biti izrašene kartice u narednom periodu.

Svi penzioneri koji već preuzimaju kartice, imaju obavezu da tom prilikom ponesu i poslednji penzioni ček, ili bankarski izveštaj korisnika kao i neki dokument za identifikaciju.

Subotički penzioner Miodrag Radojčin(65) je odnedavno u penziji, i kaže za Kurir, da je zadovoljan karticom.

„Kartica mnogo toga olakšava. Ne mora se ići za svaku sitnicu u banku, po potvrdu, a uvek je potrebno ponovo vaditi potvrdu sa najnovijim datumom. Imamo popuste određenim danima u trgovini za hranu i neke druge pazare, pa može bar nešto da se povrati, i da se identifikujemo dokumentom, umesto da nosimo potvrde sa sobom”, kaže zadovoljno Miodrag.

Međutim, neki odmahuju rukom i kažu, da ne znaju za šta te kartice služe, da je mali broj pazara gde će im kartica smanjiti račun.

 

KurirKOMENTARI

 1. Penzionerska kartica kaže:

  Odlično ,eto prilike da mnogi subotički biznisi počnu davati popuste penzionerima.
  Frizeri,hemijske čistione,turisticke agencije ,prodavnice ,prodavnice gradjevinske opreme pa čak i gradjevinski radovi ,bazeni,bioskop ,pozorište …..prilika da i jedni i drugi benefituju.Samo treba malo dobre volje,naši penzioneri su to zaslužili.

 2. easy58 kaže:

  OK je da su penzioneri zašlužili te pogodnosti samo bi mogli da pomognu u stvaranju okoline u kojoj je omogućeno da se dobro osećaju i oni koji RADE a imaju samo neke kazne kao naprimer plate, zdravstvo, školovanje itd….. Pomoć bi se mogla sastojati recimo u sitnici koja je samo u tome da prestanu biti glasačka mašinerija vlasti (za jeftine pare) koja nas iskorištava do srži.

 3. Stara penzionerka kaže:

  Ako ce biti jeftinije za nas penzionere, zasluzili smo… Sto se tice stalne kritike mladih, nismo mi svi glasali bas kako vi pricate, Trebali ste glasati i vi kako zelite ! A, dosta smo i pomogli, mi smo vas odhranili, skolovali… i sad borite se i sami i mi smo to u mladosti radili. Nista nama nije padalo sa neba !

 4. paulina kaže:

  prave cirkus oko ovih penzionerskih kartca kao da će penzioneri nešto besplatno dobijati..popuste u nekim megamarketima su imali i do sada, prikazujući ček od penzije…do sada su nosili penzionerski ček, a od sada će nositi penzionerske kartice….i u čemu je caka….ništa neće dobijati zabadava, niti će imati bilo kakve benefite, samo opet zamajavaju ljude, kao, eto šta sve čine za penzionere, a u stvari je sve jedno veliko NULA…..

 5. bac Vranje kaže:

  ne bi bas doslovno da citiram majku sta je rekla kad je ovo cula ali glasi- nek to i slicne takve gluposti njegovi roditelju gurnu tamo gde sunce ne izlazi,bolje da nam vrate penzije koje su nam ukrali

OSTAVITE KOMENTAR