Petnaesti po redu Etnosfest biće održan od 21. do 24. juna

Petnaesti po redu Etnosfest biće održan na tri lokacije u Subotici i na Paliću.

Etnofest počinje u četvrtak, 21. juna na Svetski dan muzike i trajaće do nedelje, 24. juna. Dunja Knebl,  Mihalj Dreš, Herman Lopez, Mihalj Borbelj, Mikloš Lukač, trio Oi Dipnoi, samo su neka od vrhunskih svetskih muzičkih imena, koji će se tokom četiri festivalska dana predstaviti subotičkoj publici.

Festival muzike sveta će u okviru četiri koncertne večeri, koje će biti organizovane na Velikoj terasi na Paliću, u Muzičkoj školi i Klein house-u, okupiti umetnke iz naše i još osam zemalja. Informacije o programu pogledajte na sajtu www.etnofest.org. Ulaz na festival je, kao i prethodnih godina, besplatan.

 KOMENTARI

 1. Josipa kaže:

  Dosta vise narodnjaka!!!

 2. Art Lover kaže:

  @ Josipa,
  Etnofest eventualno spada među tzv. worldmusic manifestacije, koje etno muzici daju savremene aranžmane, nove forme, jake autorske ličnosti, neobične muzičke eksperimente uvođenjem različitih muzičkih tradicija, nikako među „klasične“ narodnjake kafanskog tipa.

 3. Deki kaže:

  @ Art Lover,
  hvala na dobrom rezonovanju i komentaru. Tačno je to. Meni kao nekome ko je već 15 godina urednik programa Etnofesta, često bude žao što nemamo neki inovativniji naziv festivala. Recimo: Treće uho ili Treći svijet… Jer na žalost, samo ovde kod nas se pojam „etno“, potpuno pogrešno vezuje za „narodnjake“, „folkere“ i slične društvene fenomene.
  Dođite na 15. Etnofest, da čujete šta još čuli niste 🙂

OSTAVITE KOMENTAR