Pijani Kanjižanin silovao ćerku

Policija je uhapsila L. Č. (50) iz Kanjiže zbog sumnje da je brutalno silovao I. B. (22), koja je slučaj prijavila policiji.

 

 L. Č. (50) iz Kanjiže uhapšen je zbog sumnje da je silovao ćerku I. B. (22), a događaj je policiji prijavila napastvovana ćerka, koja takođe živi u Kanjiži.

 

– Devojka je u policiji navodno ispričala da je došla kod oca u posetu. On je bio sam kod kuće i pijan. Sedeli su u trpezariji, a onda je on pozvao ćerku u sobu da joj nešto pokaže. Ne sluteći ništa, ona je pošla za njim, a onda je otac otkopčao pantalone i naredio joj da se skine. Ona je prvo odbijala, zatim je pokušala da izađe iz sobe, ali joj je on preprečio vrata i rekao: „Ubiću te ako se ne skineš„! Zatim je ćerku oborio, pocepao joj odeću dok je ona bespomoćno vrištala i brutalno je silovao.

 

Potom je L. Č. je izašao iz sobe, a I. B. je pobegla iz kuće i otišla u policiju, gde je sve ispričala. 

 

 Silovatelje kastrirati!

 

Stručnjaci kažu da je sve veći pritisak javnosti da se za silovatelje uvede hemijska kastracija, odnosno tretmani lekovima koji smanjuju seksualni nagon.

 

– Kod silovatelja su primarni demonstracija moći i agresija. Hemijskom kastracijom kod njih bi se „pripitomila“ seksualnost, ali ne i agresivnost. Zato bi najpre trebalo pooštriti sankcije prema takvim osobama – ocenjuju eksperti.

 

KURIRKOMENTARI

 1. gost kaže:

  u ovom slucaju sam za „mehanicku kastraciju“ bez anastezije, i taman kada zaraste 50 udaraca bicem na trgu, pa kada se oporavi na njivu.

 2. farkas.jovan@gmail.com kaže:

  ti bi ja po kratkom postupku odmah

 3. Nucky Thompson kaže:

  Ma ja bi ga poslao na dozivotno izdrzavanje zatvorske kazne u onim americkim naozlaglosenijim zatvorima…gde dominiraju afro-amerikanci (crnci sa bukagijama)…pa da vidis sta bi mu radili svaki dan (ode bulja!i ostalo)!!!…inace oni jaaako „vole“ silovatelje…gledao na Exploreru…e tako! do kraja zivota!

 4. balog kaže:

  Po nekoj logici on je naneo neverovatnu stetu drustvu .Pre svega pojedincu( toj devojci ) ,a s obzirom da ce ona imati traume kroz zivot bice joj umanjen pozitivan doprinos drustvu.Ako joj ostavi teske traume ,drustvo ce imati velike troskove ( zdravstvene,socijalne…) pomagajuci joj kroz zivot.Ako bi tako tj na taj nacin gledali on bi morao da bude kaznjen za ucinjeno delo i dodatno kaznjen za ucinjeno delo prema drustvu .Po mom misljenju to bi trebalo da bude kazna zatvora sa teskim radom u drustveno korisne svrhe ,tokom cele kazne .

 5. XY kaže:

  Patološke osobe treba prvo na psihijatrijsko lečenje, a zatim na totalnu izolaciju od društva.

  Kastriranjem se neće odstraniti požuda niti agresivnost. Možak ne može da se kastrira.

 6. Nemanja kaže:

  Hemijska kastracija (a i fizička kada smo već kod toga) onemogućava (odnosno znatno otežava) polne žlezde da luče testosteron. Seksualna želja kod muškaraca je direktna posledica njegovog prisustva, kao i seksualno maštanje, i sposobnost dobijanja erekcije, tako da se hemijskom kastracijom značajno smanjuje ne samo fizička mogućnost beć sama želja za „nedozvoljenim radnjama“. Međutim, ova metoda kažnjavanja je veoma problematična zato što izaziva čitav niz nepoželjnih zdravstvenih efekata: povećana količina sala (veći rizik od srčanih oboljenja), kosti postaju ređe (povećan rizik preloma i osteroporoze), gubitak kose, gubitak mišićne mase, a dešava se čak i da „pacijentu“ izrastu ženske grudi. Poslednje se desilo Alanu Tjurnigu pošto se podvrgao hemijskoj kastraciji kada je osuđen za nedolično ponašanje (homoseksualizam je bio nezakonit u Velikoj Britaniji tada) i posle se (po zvaničnoj verziji događaja) ubio. Takođe, hem. kastracija sprečava osuđenika da zasnuje porodicu. Hemijska kastracija u svetu je izuzetno retko obavezna kazna, uglavnom se nudi kao alternativa zatvoru. Međutim, u nekim državama je i to obezakonjeno zato što osuđenici često nisu dovoljno upućeni u sve ove negativne posledice da bi mogli da daju ono što amerikanci nazivaju informisanim pristankom. Doživotni zatvor je smešna ideja. Ne dajemo ga ni ljudima koji su na smrt prebili Brisa Tatona, ljudima koji su ubili Đinđića ili Stambolića, ljudima koji su za vreme rata ubijali na desetine ili hiljade civilia, ali zato je to odgovarajuća kazna za silovatelje? Ispada da smo više gadljivi na silovanje nego na ubistvo i teške ratne zločine. Nije svrha zakona samo da nas zaštiti od kriminalaca nego i da kriminalce zaštiti od nas.

 7. Adrijana kaže:

  Smrtna kazna na licu mesta za bilo kakvo seksualno maltretiranje!

 8. Adrijana kaže:

  I ko jos razmislja o zdravju cudovista koje je u stanju da upropasti neciji zivot ,to je smesno!Treba se suzdrzavati i ignorisati seksualne i zivotinjske nagone pogotovo ako oni nisu obostrani tj;uzvraceni od druge osobe.Veoma skupo kostaju drustvo,koje i onako ne razlikuju dobro od loseg!

OSTAVITE KOMENTAR