Pionir ove godine izvezao slatkiša za 9,3 miliona evra.

Sudeći po poslovnim rezultatima, fabrike slatkiša izlaze iz krize jer je u konditorskoj industriji Srbije prvi put zabeležen suficit, koji je u prvih šest meseci ove godine bio između devet i deset miliona evra, dok je izvoz porastao 18,5 odsto.

– U tim poslovni rezultatima udela imaju i vojvođanske fabrike, koje pođednako dobro, bez gubitaka, rade i na domaćem i na inotržištu i beleže vredne izvozne rezultate – kaže sekretar Udruženja industrije u Privrednoj komori Vojvodine mr Zoran Trpovski, navodeći da je najveći obim proizvodnje u pokrajini ostvario „Pionir” s fabrikom u Subotici, ali sa sedištem firme u Beogradu. – Ta kompanija ostvarila je prošle godine prihod od 5,6 milijardi dinara, a za prvih sedam meseci ove godine izvezla slatkiša za 9,3 miliona evra.

Osim „Pionira”, dodao je, dobro posluju i druge fabrike iz pokrajine.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. Schumi kaže:

  Cudo da jos ima ko da mu radi za takve plate..

 2. zis kaže:

  Pa baš nešto ne vidim da radnici pucaju od sreće, naprotiv sve veći broj kvalifikovanih i sposobnih napušta fabriku za koju nekad trebala debela veza ili ako si primljen preko konkursa da pokažeš da možeš više od stalno zaposlenih a danas u pioniru možeš sve a i svako može da radi (ako nema nikog poznatog tamo da ga odvrati od te ideje)čak i kamion možeš da voziš bez dozvole

 3. Zorica kaže:

  I cuda se desavaju….ali rade sad kolike su plate,,,

 4. xy kaže:

  Proizvodi se u Subotici a evidentira u Beogradu. Bravo!

 5. avet kaže:

  „Ta kompanija ostvarila je prošle godine prihod od 5,6 milijardi dinara, a za prvih sedam meseci ove godine izvezla slatkiša za 9,3 miliona evra.“

  5,6 milijardi dinara prihoda je oko 46 miliona EVRA prihoda i za godinu dana je to vrlo impozantna cifra.
  Čudno velike cifre u odnosu na to koliko su plaćeni subotički radnici u ovoj kompaniji, da mi je samo znati gde nestane razlika.
  Posebno iritirajuća izjava za javnost, a pogotovo za nas subotičane je kada izjave da je najveći obim proizvodnje ostvario „Pionir” s fabrikom u Subotici, ali sa sedištem firme u Beogradu.
  Znači, Beograd ima velike koristi od rada subotičkih radnika, a Subotica nema.
  Tajna umetnosti konditorske industrije je kako šećer koji u maloprodaji košta oko 50 dinara, za njihove fabrike naveliko inače košta puno manje, istopiti, preraditi i dodati mu neke mirise, ukuse i boje, često veštačke, lepo oblikovati, upakovati i to onda prodati za 700-1200 dinara kilogram.
  100 grama bonbona je preko 60 dinara najjeftinija, a čokolade 100 gr preko 120 dinara.

 6. Stari Pionirovac kaže:

  Aleksiću, budi siguran da će se jednog dana Pionir vratiti u ruke Subotičana. To ti poručuju stari radnici, a i neki novi.

 7. zis kaže:

  @ Stari Pionirovac nešto znaš što ostali ne znaju.Svojevremeno ne tako davno je kružila priča da sud u strazburu doneo neku presudu koju i predhodne i ova sadašnja vlast gura pod tepih,Kolko istine ima u tome?

 8. Pionir Subotica kaže:

  @zis

  Oprostite što upadam u raspravu. Ja bih mogao da kažem nešto što ja na primer znam, a što se jako dobro krije od zaposlenih u Pioniru. Sadašnji vlasnik je nedavno pokušao da se otarasi vrućeg krompira zvanog Pionir jer jako dobro zna da će prvog momenta kada Srbija uđe u EU, imati velikih problema da objasni kako je on to privatizovao isti. Šta je on uradio? On je bez ikakvog stida i srama pokušao da firmu koja je u ozbiljnom sudskom postupku, a koja je oprostite mi na izrazu privatizovana na krajnje diletantski način, proda jednom stranom konditorskom gigantu i to ni manje ni više nego na sledeću šemu: dođem ti preko Mike, Mika dođe preko Jose a Josa vam dođe preko Nikole i onda Nikola zaboravi da je prodao kompaniju i Pum paf kompanija je sada vaša, a ja nikad ništa nisam imao sa njenom privatizacijom. Ako ste se pitali zašto ono ulepšavanje Pionira, e pa to je bio pokušaj ušminkavanja kako bi strani konditorski gigant koji ima fabrike na svim kontinentima pomislio kako dolazi u kompaniju u kojoj je sve što se tiče papira čisto i uredno, a fasada lepa nova i blistava. Međutim, taj konditorski gigant koji je spasao mnoge konditorske fabrike od propasti i napravio uspešne privatizacije svugde po čitavom svetu, nije to uradio preko Mike, Mika preko Jose a Josa preko Nikole a nikola zaboravio da je prodo. Te ozbiljne kompanije imaju ne savršenu, nego akademski ubitačnu pravnu službu koja je razmatrala Pionir još devedesetih godina, i koja sama ima svu potrebnu dokumentaciju o privatizaciji i mahinacijama u slučaju privatizacije istog, pa dogovor nije pao. Ja smem da kažem toliko.

 9. Stari Pionirovac kaže:

  @zis

  Pionir Subotica je rekao i više nego što je dovoljno da bi se dobila slika o stanju u Pioniru. Ja nemam šta da dodam jer je sve gore navedeno tačno.

 10. Hej-ho kaže:

  Dali moze neko da mi kaze kada ce taj ozbiljan sudski postupak da dobije epilog.Ko ji sudovi su uopste nadlezni,gde se vodi postupak i ima li vise kraja svemu tome.Ako je istina da je dobijen sud u Stazburu pa zasto onda niko tj drzava ne postupa po presudi suda.O cemu se tu radi-dali neko zna.Poz

OSTAVITE KOMENTAR