Pionirke ponovo uspešne

Proteklog vikenda na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu održane su vojvodjanske kvalifikacije Kupa Srbije u atletici za pionirke i pionire.

 

AK „Spartak“ iz Subotice je predstavljalo pet atletičarki i atletičara i oni su postigli odlične rezultate po izuzetno vetrovitom i prohladnom vremenu koje nije pogodovalo takmičarima posebno u sprinterskim disciplinama.

 

Luna Vodana Jović je nastavila žetvu odličnih rezultata i u trci na 300m bez prepona je rezultatom 42.20 sekundi ubedljivo pobedila u konkurenciji  pionirki i kvalifikovala se u finale pionirskog Kupa koje će biti održano kasnije ovog  meseca. „Trka je bla izuzetno teška zbog snažnog i hladnog vetra u poslednjih 150 metara, ali sam uspela da istrčim rezultat na nivou najboljih trka ove godine i nadam se da ću i u finalu uspeti da pobedim i da donesem  još jednu titulu svom gradu“ – izjavila je Luna posle trke.

Osim ovog rezultata Luna je istrčala i 100m i zauzela treće mesto sa 13.16 sekundi i najverovatnije se kvalifikovala u finale Kupa Srbije i u ovoj disciplini.

 

U disciplini 300m bez prepona vrlo značajan uspeh je ostvarila i Valentina Revid koja je ostvarila ukupno 5. mesto sa 49.77 sekundi u konkurenciji atletičarki starijih od nje 3 i 4 godine i po teškim uslovima izjednačila najbolji lićni rezultat istrčan u junu ove godine.

Nemanja Ćurčić je ostvario izuzetno dobar rezultat u trci na 2000m u kojoj je popravio najbolji lični rezultat za gotovo pola minuta i zauzeo drugo mesto u Vojvodini u izuzetno teškoj taktičkoj trci sa izuzetno snašnim finišom na kraju trke- u vremenu 6.33:00 (6 minuta i 33 sekunde). „Očekujem da ću u finalu ostvariti još bolji rezultat i da će mi ovo služiti kao odlična odskočna daska za pripreme za sledeću sezonu u kojoj ću konačno imati prilike da češće trčim svoje discipline, 3 i 5 kilometara“ – izjavio je Ćurčić.

 

Sledeceg vikenda se u Kragujevcu odrzava finale Kupa srbije za juniorke i juniore (do 19 godina) na kome će iz Subotice učestvovati samo Luna Jovic u disciplini 200m.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR