Pisma iz Tavankuta: Suparni dani

Zagledo sa naš svit ovi dana u ovu otrovnu škatulju od televizje i furtom glede ku žabci iz vode šta će sad Bože moj biti?

Ta biće to šta mora biti, kako Gospodin nalaže a ne tu kaki što nas samo da ne kažem laže. Znate zagledo se svit u vezi ovi izbora i nije svitu svedno, ako dođe na vlast ovaj el onaj. I tako nam Božem prosti svedno ku onom ludom ko će doć, i tako će opet bać Pere mučit se da isplati oni pedeset evra poreza za lanjsku godinu koja baš i nije zdravo rodna bila posebno tute kod nas u ovoj piščini, di ni peršin nesmiš posadit el oma će ga vitar oduvat el će kad nikne izgorit kad grane sunce u lito o kanikuli da ni ne divanimo. Triba navodnjavat, kažu učna čeljad. Znamo al kako? Kako,kad nam je stiglo rišenje da triba platit el će du odvodnjavat. Pa se sad pitamo šta će odaleg odvodnjavat, to ku za čistu sridu kad bi sa suparne čorbe skido mast. Nama tute triba kaka veća bara da mi možmo štogod odranit za ilo, jel ovako nam bašče neće ništa roda donet, triba zalivat iz ovi naši bušeni bunara i kažu opet nika učna čeljad sa Tavankuckom nezdravom vodom, nije zdravo zalivat, sad šta će mo mi kad vodovoda nemamo a neće ga ni bit pa moramo sa ovom zalivat koju imamo, al oped. Mi furtom zalivamo, roda malo a elektrika skupa ku svetog Petra kajgana. Još nemoj njim platit,oma siku drot. Isto ku i sotim računima za odvodnjavanje, ako ne platiš oma će doć plenaroš i popisat šta imaš.

No ne bojimo se mi baš tako zdravo, ni ne ominjemo se mi zdravo na te kojkake pritnje. Gledam koji dan baš niki svetac bijo i Stipan sijo na pričagu od listava i podmaziva bricu sa slaninom, sijo čovik da se najjide pošteno dok nepočme korizma jel nije korizma baš kratka, triba to i izdurat.

kasikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR