Plan za Šandor: Izmeštanje pumpe i izgradnja novog kružnog toka

Naftna industrija Srbije (NIS) izmestiće postojeću benzinsku stanicu u Aleksandrovu, a na njenom mestu biće izgrađen novi kružni tok – saznaje portal Magločistač.

Prema urbanističkom planu, benzinska stanica će biti izmeštena na travnjak između groblja i Tolminske, dok će novi kružni tok zameniti postojeće ukrštanje Tolminske i Beogradskog puta pod oštrim uglom.

„Raskrsnica ulica Beogradski put, Čantavirski put i Tolminske ulice prema postojećem stanju je specifičnog oblika sa stanicom za snabdevanje gorivom u sredini raskrsnice. Nepravilni uglovi priključenja sporednih pravaca ulične mreže tj. Tolminske ulice i Čantavirskog puta na državni put znatno otežavaju prolazak kroz ovu raskrsnicu uz oskudnu preglednost. Planom generalne regulacije na ovom položaju planirana je izgradnja kružnog toka i dislokacija ili rušenje stanice za snabdevanje gorivom, čime treba da dobije pravilan oblik i omogućava bezbedan prolazak iz svih priključenih pravaca“, navodi se u tekstu plana.

Lokacija buduće benzinske stanice

Planirani prečnik kružnog toka iznosi 40 metara, dok će sama saobraćajnica imati širinu od šest metara.

Plan je izradilo lokalno javno urbanističko preduzeće, nalazio se na javnom uvidu, a NIS je podneo i Zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu.

U dostupnim dokumentima nema informacija o tome kada se planira realizacija ove investicije, niti njena vrednost.

 

(Magločistač)KOMENTARI

 1. croat kaže:

  Nista lepse od hungaroringa !

 2. Raspop Teodosije kaže:

  Biće obilje zemljanih radova, pa onda još toliko naknadnih radova. Prevoz će naravno da radi (da mi je samo znati čiji li je?) Vojput, a IMT (za neupućene Imal’ Mene Tamo) ima da radi kao Doxa. Biće i za još jedno kupatilence, kućicu a možda preostane betona za – znate već šta!

 3. Volim Suboticu kaže:

  Biti ce to predivan ulazak u grad iz vise pravaca . Podrzavam ideju

 4. Posmatrač kaže:

  Podrška za ideju…

  Ali… Zar nam je stvarno na E-5 putu raskrsnica sa Tolminskom prioritet? Šta je sa ukrštanjem sa Braće Radić, šta je sa ukrštanjem sa Bajnatskom? Tu se konstantno stvraju čepovi, a ne na Tolminskoj… Al opet kažem, projekat je dobar, samo ne od tolikog značaja…

 5. ludak kaže:

  Jos jedno bacanje para. Ima mnogo bitnijih projekata za Suboticu od ovoga

 6. Boki kaže:

  Baš i nije neoohodan ovaj projekat. Nema tamo neke nepreglednosti, samo nek vozači i dalje paze i to je dovoljno. Nek se ne vozi ko muve bez glave.

 7. kosara kaže:

  Što ne stave semafore???

 8. J769 kaže:

  Uzas,ne podrzavam ideju ni malo,ta pumpa stoji tu 30 godina sad ce da je peremestaju,a ta livada kao sto vidite je jedino igraliste za decu iz tih zgrada,mogli su nesto pametnije da urade,ali na zalost ta deca ostaju bez jedinog mesta za igru a sranari ce da udisu gasove i plinove i da se truju

OSTAVITE KOMENTAR