Pljačkaš uhapšen za pola sata, u stanu pronađen ukradeni novac!

U Subotici se dogodila gotovo filmska pljačka menjačnice, a policija je u rekordnom vremenu, za nepunih sat vremena uhapsila razbojnika R.N.(18) u čijem je stanu pronađen ukradeni novac.

Pljačkaš je juče tokom prepodneva, nožem zapretio osobi koja radi u menjačnici „Box” u Partizanskih baza i otuđio oko 180.000 dinara. Razbojništvo je, kako nezvanično saznajemo rasvetljeno već posle 11 sati, za manje od sat vremena, a pljačkaš je navodno živeo nedaleko od menjačnice.

Operativnim radom policija je brzo rasvetlila razbojništvo, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo, uhapšen je R. N. (18) iz Subotice, kod koga je pretresom stana, policija pronašla ukradeni novac.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužiocu u Subotici.

 

(Kurir.rs/N.H.)KOMENTARI

 1. avet kaže:

  Bio jednom jedan PIROMAN pre nekoliko godina u tom kraju grada.
  Ne znam kako se na kraju završila ta priča sa paljenjem tuđih automobila, garaža, podruma i objekata.
  Taj događaj nisam tada ispratio do kraja, ali da to možda slučajno nije ista osoba?
  Ako jeste, a i ako nije, svejedno, taj će u ćorki verovatno samo još više uznapredovati u toj njegovoj struci.
  Šta li će biti sledeće kada ga puste na slobodu, silovanje ili ubistvo?

 2. saša kaže:

  Nije ista osoba. A što se tiče ovog momka mislim da se ipak radi o osobi koju je splet nesretni okolnosti načinio razbojnikom. Niti je njegova a niti prošlost njegove porodice takva. Šta ga je navelo na to samo on zna. Ne pravdam ga međutim, svako napravi grešku u životu ali mu treba dati novu šansu.

 3. isis kaže:

  Ako jeste, a i ako nije, svejedno, taj će u ćorki verovatno samo još više uznapredovati u toj njegovoj struci.
  Šta li će biti sledeće kada ga puste na slobodu, silovanje ili ubistvo?

  decko sta je u tvojoj glavi da mi je znati?

 4. avet kaže:

  @isis
  U mojoj glavi su dokazani statistički podaci koji pokazuju da se VEĆINA prestupnika, sitnih lopova, kriminalaca ne popravlja u zatvoru, već se iz njega posle odležane kazne, uz pomoć razmene podataka i iskustava sa sličnim osobama u zatvoru, izlazi napolje sa tamo usavršenim znanjima na polju kriminalistike.
  Blaga kaznena politika ne stimuliše takve osobe da se poprave.
  Nekima je zločin u krvi, mentalitetu, pa neće pošteno da žive, već često prelaze na radnje sa druge strane zakona.
  Za ovaj slučaj ne znam, komentatoru „saša“ verujem, verovatno više zna o ovom slučaju.
  Sa njim se slažem da svako u svom životu napravi neku grešku, neko manju, neko veću.
  Neku kaznu ovaj pljačkaš sigurno treba da dobije, ali treba napraviti razliku između ovakvog slučaja kada je nešto urađeno prvi put i između razbojnika POVRATNIKA, koji se stalno vraćaju na ovakve radnje i svaki put su im zločini sve veći i veći.
  Razbojnike POVRATNIKE treba drastično kažnjavati.

 5. Istina... kaže:

  Strani agenti i picajzle na nedelu napada na neduzne zene…

 6. saša kaže:

  @avet
  Upravo ste govorili o srži problema. Kaznenoj politici. Verujte mi da ima povratnika koji za treće ili četvrto delo budu blaže kažnjeni nego za prvo. Inače kriminologija kao nauka je dokazala da su zatvori svojevrsna „škola kriminala“. Zato svako društvo pa i naše više pažnje treba da posveti programima koji se sprovode u zatvorima. Međutim, najveći problem je prihvat lica po izdrža oj kazni. Kod nas ne postoje specijalizovanih službe koje se time bave. Centri za socijalni rad to sigurno nisu jer je polje njihovog delovanja sasvim drugačije. Društvo treba šansu da da upravo ovakvim tzv. „situacionim“ ili slučajnim počinioci a krivičnih dela. Oni svakako imaju pravo na novu šansu.

OSTAVITE KOMENTAR