Počela kontrola nelegalnih priključaka na kanalizaciju

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je započelo akciju kontrole u cilju utvrđivanja nelegalnih priključaka na kanalizaciju. Procenjuje se da „priključi na crno“ čine više od 10 odsto ukupnog broja priključenih korisnika. Oni koji iskoriste akciju JKP “Vodovod i kanalizacija“ i prijave nelegalni priključak do 1. oktobra, imaju mogućnost da po regularnoj ceni priključka na kanalizacionu mrežu, legalizuju priključak i isprave tehničke nedostatke.

kanalizacija

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je za potrebe inspekcijskog nadzora opremljeno posebnom jedinicom, u vidu specijalnog vozila koje može da vrši kontrolu kanalizacione mreže. Prema nekim procenatma udeo nelegalnih priključaka na kanalizacionu mrežu je veći od 10 odsto, što donosi, kako finansijske gubitke, tako i tehničke probleme u poslovanju.

Ukoliko korisnici prijave nelegalni priključak do 1. oktobra imaju mogućnost da po regularnoj ceni priključka na kanalizacionu mrežu, u iznosu od 28 000 dinara, legalizuju priključak, ali i isprave sve tehničke nedostatke, koji su karakteristični za priključke „na crno“.

Rok za legalizaciju nelegalnih priključaka traje do 1. oktobra. Prijave se podnose preko šaltera JKP „Vodovod i kanalizacija“, a plaćanje je moguće izvršiti u čak 12 mesečnih rata.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Rastafarijanac kaže:

    Do sada sam znao da ima ljudi koji ilegalno koriste struju. Međutim, da ima i onih koji ilegalno s*eru, e to nikako nisam mogao ni da zamislim …

  2. stormwatch kaže:

    100% se mogu opkladiti da ce ovi iz javnog priduzica „Vovodod i kanalizacija“ ici da proveravaju ilegalne prikljucke na kanalizaciju i tamo gde kanalizacije u Subotici nema, a to je 2/3 grada. I napisite nam vise o tom vozilu specijalnom za proveru kanalizacione infrastrukture…da li je to vozilo amfibijskog tipa koje sa betonsko/blatnog puta ulazi direkt u kanalizacijonu mrezu i tamo na licu mesta vrsi proveru, doterava varove na ilegalno prikljucenim cevima…ili je to samo vozilo koje prati putanju kanalizacione mreze iznad nivoa iste!?!?!??!

OSTAVITE KOMENTAR