Počela obnova Jadrana i Berze rada

Na zgradi stare Berze rada, koja je izgrađena 1935. godine počela je danas popravka krova na velikoj zgradi. U te namene je Direkcija za izgradnju grada izdvojila 3,3 miliona dinara. Ostatak krova ovog objekta je saniran prethodnih godina, tako da će zgrada biti zaštićena od daljeg propadanja.

Picture 003

Na Sokolskom domu (Jadran) takođe su danas počeli radovi na postavljanju skele. Fasada prema parku Ferenca Rajhla, koja je oštećena prethodnih godina, bićeće u potpunosti sanirana. Popraviće se i krov koji prokišnjava, kao i balkon i stepenište na frontalnom delu zgrade.

IMG_7232

Oba objekta su od izuzetnog značaja za Suboticu. Građena su u periodu kada je Evropom vladala Moderna. Tadašnje arhitekte su gradile po uzoru na zapadne kolege odakle se trend širio. Ovaj stil je najveći trag ostavio u Beogradu, pošto se glavni grad Kraljevine Jugoslavije u tom periodu najviše razvijao. Međutim, i Subotica je dobila nekoliko svojih velikih, lepih i bitnih primera ovog arhitektonskog stila.

7 miliona, koliko je Direkcija za izgradnju grada izdvojila za ove sanacije, nije dovoljno da se uradi puno, ali je dovoljno da se započne sveopšta sanacija za čije vreme će objekti biti u funkciji.KOMENTARI

 1. PPV kaže:

  7 miliona nije puno ali je dosta da ukrademo!

 2. JAPAJA kaže:

  U tom objektu sve sami sirotani pa se obnova finansira od para gradjana. Jedan od najsiromasnijih je verovatno Parking Servis koji posluje u toj zgradi. Poklanjaju im se novi parkinzi, renovira zgada ….. Ubrzo ce im opstina dotirati plate.

 3. Madaaaaj kaže:

  samo da se radovi i nastave…početak ne obećava, barem se tako pokazalo na skoro svim subotičkim građevinama…

 4. stormwatch kaže:

  Berza rada se obnavlja tudjim parama? Pa nije tamo slucajno mozda parking servis!?!??!?! Pa oni treba da plate da obnove zgradu u kojoj obitavaju i zgrcu novce li novce a ne njima grad da placa.

 5. goran kaže:

  ljudi sve u svemu ja ne volim politiku ali od kada je ovaj vlast u gradu samo se gradi ,, i lepo se gradi

 6. roki kaže:

  Sad se vise nece videti ostaci puscanih metaka na fasadi Jadran koji poticu jos od drugog svetskog rata. Ima ih dosta na fasadi, pogotovo iza jadrana kod parka…

OSTAVITE KOMENTAR