Počelo kažnjavanje – 90 odsto kažnjenih su stranci

Saobraćajna policija kaznila je u prethodna tri dana više od 500 bahatih za volanom zbog prekoračenja srednje brzine od 120 km/h na šest čeonih rampi na autoputu, a pre nego što nagaze gas, vozači bi trebalo da znaju da je ušteda vremena minorna u odnosu na rizik i sankciju.

Saobraćajna policija od petka dežura na šest naplatnih rampi u Subotici, Šimanovcima, Staroj Pazovi, Nišu, Šidu i Vrčinu, gde odmah sankcioniše neodgovorne vozače dok bahate za volanom koji prekorače srednju brzinu i izađu na neku od bočnih rampi gde nema saobraćajne patrole čeka kazna na kućnu adresu.

U prethodna tri dana više od 90 odsto kažnjenih bili su „stranci“.

– Naši vozači su uglavnom upoznati sa ovom merom, tako da ne čine ni celih 10 odsto sankcionisanih. Planiramo da pred letnju sezonu pošaljemo dopise ambasadama kako bismo upozorili svoje državljane na sankcionisanje prekoračenja srednje brzine u Srbiji, ali i da na više jezika na elektronskim displejima na autoputu obavestimo vozače o ovoj novini – poručuju u saobraćajnoj policiji.

U saobraćajnoj policiji tvrde da bahati vozači neće moći tako lako da izbegnu kaznu ni pauzom između dve rampe pošto će broj vozila presretača biti povećan na autoputu, a koristiće se i više radara.

Bez obzira na to, statistika pokazuje da nijedna kazna nije vredna uštede vremena, a da je rizik daleko veći.

Primera radi, dozvoljenom brzinom od 120 kilometara ma sat se od naplatne rampe u Šimanovcima do rampe u Adaševcima u dužini od 76 kilometara stiže za 38 minuta dok se pri brzini od 140 km/h ta deonica prelazi za svega šest i po minuta brže.

Zbog tih nekoliko minuta vozač bi mogao da plati kaznu od 3.000. Treba imati na umu da je udarac u zid pri brzini od 120 km/h jednak padu na zemlju sa 14. sprata zgrade, objašnjenje je stručnjaka.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Beograd je gladan i zedan pa ga treba nahraniti i napojiti!!!

 2. Burdus kaže:

  Vojvodina ima jos mleka… mamu im beogradsku…

 3. Mix kaže:

  Prvo ce da opeljese i strance, a posle ce da im salju dopis i da napisu obavestenje kod granicnog prelaza. „Napredna posla“ , nema sta. .. Nas vec izmuzili maximalno , pa sad moraju i na strance. Gladan Beograd.

 4. Aka kaže:

  Predivna reklama za tu drzavu Srbiju

 5. Anonimni kaže:

  Debilizam

OSTAVITE KOMENTAR