Počinje treći festival „Zavičajni dani“

Pod sloganom „Različitost zbližava“ u nedelju 3. septembra počinju treći „Zavičajni dani“, a za šest festivalskih dana organizatori iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga pripremili su bogat program za sve generacije.

Bora Drljaca trg slobode - Zavicajni dani (15)

Manifestacija počinje turnirom na sportskim terenima u Prvomajskoj ulici, a svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak u Velikoj većnici kada će biti otvorena i izložba akvarela kaliografi je Zorana Ilića, koji će performansom „Krik“ upozoriti na zabrinjavajući položaj ćirilice.

„Pesnički triptih“ će biti održan u utorak u Velikoj većnici. Učestvovaće pesnici Đorđo Sladoje, Pero Zubac, Boro Kapetanović i Mirko Vuković, a u sredu, isto u Velikoj većnici biće održan koncert Divne Ljubojević i hora „Melodi“. Za najmlađe će u četvrtak biti organizovana druga „Konferencija beba“, takmičenje „Zlatni glas Subotice“ i umetnički program koji će okupiti talentovane mališane. Više od 20 kulturno-umetničkih društava predstaviće se u petak i subotu.  U petak će nastupiti Gordana Lazarević i Džimi Stanić, a u subotu „OK Bend“.

Lokalna samouprava podržala je organizaciju „Zavičajnih dana“ 1,8 miliona dinara.

-Zahvalni smo na pomoći i razumevanju lokalne samouprave i u okviru tog budžeta trudili smo se da napravimo što kvalitetniji program.  Kao što naš moto kaže, samo se negovanjem i uvažavanjem različitosti možemo dobro upoznati, tako ćemo se i mi truditi da promovišemo toleranciju po kojoj je naš grad prepoznatljiv – kaže Saša Gravorac, predsednik Saveza srpskih udruženja SBO

Ulazi na sve programe su besplatni, a u slučaju lošeg vremena, zadnja dva dana program će biti održan u Dečjem pozorištu. Tokom „Zavičajnih dana“ na trgu će biti i vašar narodnih rukotvorina i drugih proizvoda.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. JEDAN JEDINI kaže:

    Srbi u Srbiji prave zavicajne dane? Moje pitanje je gde su se rodili ti koji prave zavicajne dane? Gde je njima zavicaj ako nije u srbiji? Ok bi bilo da zavicajne dane prave Madjari, Nemci, Hrvati, Bosanci, Rusi…

  2. Mc@yourhouse.com kaže:

    Mc

  3. SUBOTIČANKA kaže:

    To su neki drugi Srbi!

OSTAVITE KOMENTAR