Podvodno streljaštvo u Subotici

U Subotici su u subotu popodne ronioci Srbije odmeravali snage u podvodnom gađanju meta.

U subotičkom bazenu Dudova šuma nije bilo lako gađati, naime takmičari su uranjali u vodu bez boce, tojest na slobodan dah.
Na sportski događaj u organizaciji KPA “Spartak” Subotica prijavilo se 30 takmičara. Za ronioce je bio veliki izazov da dostignu dobre rezultate, jer su u vodu uranjali na slobodan dah, takozvanom tehnikom statičke apneje i morali su gađati po dva puta u  pet krugova na tabli ispod vode.

“Ispod vode stoji pet malih meta, koje treba pogoditi sa razdaljine od tri metra. Sve je važno, vreme, brzina i preciznost, tako da je ukupan rezultat prilično složen. Takmičari su odlični pa ćemo videti kako će se završiti” kaže takmičar Ivan Čanović.

Nekoliko takmičarki je takođe uzelo učešće u subotnjem gađanju. U ovom sportu nema velike razlike među polovima, kaže takmičarka Agota Šiša: “Mislim da smo sposobni koliko i oni, samo treba da vežbamo. Nisam preterano zadovoljna svojim današnjim rezultatom, ali na kraju ćemo videti stanje.”

Ove godine su se menjala pravila, roniocima je na raspolaganju deset minuta a i preciznost je dobila na važnosti  – rekao je organizator i trener KPA “Spartak” Milan Pavković. “Podigli smo sigurnost na najviši mogući nivo. Ako takmičar cilja pored mete u trenutku punjenja, kažnjava se diskvalifikacijom, takođe i neprimereno ponašanje sportiste, prelazak telom ili puškom. Od takmičara zahtevamo da se pridržavaju zadatog vremena. Ne mogu prekoračiti 10 minuta, ali nemaju ni dodatni poen ako završe ranije.”

U ženskoj kategoriji najbolje se pokazala Milina Petrović, u pojedinačnom muškom takmičenju pobedio je Ivan Čanović, a za najuspešniji klub proglašen je KPA “Spartak” Subotica.

RTV PannonKOMENTARI

  1. Alas kaže:

    O ovome treba pisati-o ovakvim dogadjajima i likovima.

OSTAVITE KOMENTAR