Poginuo radnik u Bratstvu

U fabrici „Tatravagonka Bratstvo“, u nesreći na radu, smrtno je stradao radnik I. B. (59) iz Subotice, potvrđeno je RTS-u u Policijskoj upravi u Subotici. Nesreća se dogodila u subotu popodne.

Kako RTS nezvanično saznaje, u subotičkoj fabrici koja se bavi remontom teretnih vagona, prilikom manipulacije sa kranom, šipka krana se otkačila i pala na radnika.

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt I. B.  Uviđaj je obavilo Više javno tužilaštvo u Subotici.

RTSKOMENTARI

 1. Radnik kolega poginulog kaže:

  Radim tamo. Teraju ljude po 12 sati dnevno da rade za sicu(na nivou celog preduzeća) sto eto može prouzrokovati odsustvo koncentracije u izuzetno teškim i opasnim radnim uslovima kao što su tamo.

 2. Bunjevac kaže:

  Jadan čovik,a za koju platu je radio.Bože smiluj se.

 3. Fux kaže:

  @ Bunjevac . nema tamo ni Boga ni ljudi…

 4. X-MEN kaže:

  * Bunjevac
  400 DIN satnica nije za baciti , e sad jbg sad će svi “ KOLILIKO BI BIO PLAĆEN NA ZAPADU „?? e nije na zapadu a i na zapadu se događaju nesreće !!

 5. Burduš majka kaže:

  Neka počiva u miru-saučešće najbližima. U ovom preduzeću mi je bilo ponuđeno mesto radnika u sačmari koje neprestano traže i mesto kraniste BOG me je sačuvo od toga ZLA. Inače oglasi su neprestano puni ponuda poslova ovog preduzeća. DALJE od njih i njihovih ponuda kada nemaju ni osnovne mere zaštite na radu.

 6. Istina... kaže:

  @X-MEN

  Jel’ ti tvoje mišljenje saopštio Veliki brat Centralnog komiteta Tamnice naroda!? Ne samo da satnica od 400 dinara nije za baciti nego nisu ni sve ostale „bogougodnosti“ „majke“ „države“.

 7. abe kaže:

  @ X-MEN
  Covek koji je poginuo nije imao vise od 250 din i to sam mnogo rekao, 400 i plus dinara imaju neki drugi radnici, externi, koji nisu na platnom spisku Bratstva. Takodje ispravka za redakciju, radnik I.B. je iz Pacira.

 8. bac Vranje kaže:

  @ X-MEN
  Hoces reci da spremacica u bratstvu ima preko 70000 platu u Bratstvu?? (168h *400din + dodaci na topli obrok , regres i sl). Ili je to satnica za nekog sa V. strucnom spremom ili jos visom?

 9. Burduš majka kaže:

  Ta te satnice imaju samo čistači kanala kada poseku i prodaju drveće koje im bageri povade.

 10. X-MEN kaže:

  @ISTINA
  Ne meni niko ne mora da došapne mišljenje, znam da je 400 din satnica sasvim pritojna, a tebi ako je zinulo dupe za više ok , idi pa zaradi , znam da tu satnicu imaju varioci u bratsvu , dali je poginuli imao toliko ne znam ali nije radio za džabe, ok nije ni pogunuo za džabe, ali nesreće se događaju svugde!
  @ BAĆ VRANJE
  400 DIN minimum imaju varioci , znači srednja škola, naravno ako je stvarno dobar varioc, i ako je vrhunski varioc ima i više , 400 din je minimun satnica ! naravno niko ne zaslužuje da pogine na poslu, ali to je jednostavno nereća i gotovo , kao i u saobraćaju…ili bilo gde drugde !

 11. bac Vranje kaže:

  @ X-MEN
  Pa iskreno to je lepa plata za obicnog varioca ( III. stepen)… preko 70000 mesecno( bez prekovremenih sati,regresa, toplog obroka i ostalog) je u danasnje vreme lepa svota. Pogotovo ako je taj iznos legalan, mislim ako je prijavljen na njega i na to placa poreze i doprinose. Najiskrenije nisam znao da su varioci tako dobro placeni u Bratstvu. Jedino jos da se usaglasite Ti i Radnik kolega poginulog ko govori istinu,a ko izmislja o tako dobrim platama

 12. X-MEN kaže:

  @ bac Vranje
  Ja ti govorim istinu, to je plata( satnica ) varioca u toj firmi , i zaradi se oko 80.000 din mesečno , a sa prekovrevenim i više, ne znam na kojim poslovima je poginuli radnik radio , i nema te plate za koju vredi nastradati ali samo kažem da nije sve baš tako jeftino i prosto kao što neki pričaju, ponavljam VARIOC u bratsvu ima 400 din pa i nešto veću satnicu , zavisi od znanja , iskustva i sl !!

 13. MAKY kaže:

  X-MEN MOŽDA PROIZVOĐAČI – TERENCI IMAJU 40O RSD ALI BRATSTVOVI NEMAJU TOLIKU SATNICU TAMO SAM VIŠE OD DVADESET GODINA I ZATO ZNAM

 14. X-MEN kaže:

  MAKY@
  Tamo ko radi kao varioc ,za te čehe što im prave vagone, dobijaju 400 din satnicu , znači ide u bratsvo na posao, ima 400 din satnicu i vari po 10-12 sati dnevno , gde ti radiš kada za to ne znaš , i ja se pitam !!

 15. Maky kaže:

  X-MEN TAMO SAM MALO VIŠE OD 22 GODINE RADNIK BRAVAR , VARIOC NEMA 400 RSD PLATU

OSTAVITE KOMENTAR