Pohvala za Tavankutske medicinare

Vremenski uslovi i nagle temperaturne promene neminovno donose i tegobe i kod onih najzdravijih. Jedan takav slučaj, po malo specifičan, odigrao se u Tavankutskoj ambulanti.

Čovek, vozač, koji je bio na proputovanju kroz Tavankut iznenada je, srećom izvan kabine, osetio tegobe.

„Bio sam u jednoj od Vaših hladnjača na utovaru, pozlilo mi je i tražio sam od zaposlenih da me prebace do Tavankuta. Nisam zbog posla kojim se bavim nikome smeo reći šta osećam u strahu od gubitka posla kojim se bavim. Dolaskom do ambulante nekako sam ušao unutra i na šalteru se obratio sestrici koja me je preko reda primila i uvela kod lekara koji mi je izmerio pritisak i prepisao terapiju. Učinjena mi je velika usluga od strane lekara jer su pokazali svu svoju profesionalnost. Jednoga dana u svome mestu boravka zasigurno ću pričati o ovom svom nemilom događaju. Lakar koji me je pregledao i ukazao mi pomoć zove se Ognjen Pjevač, dok je ime setrice Lidija Horvatski. Pokazali su svu svoju profesionalnost i Hipokratova zakletva je opravdana „

Ovim rečima se ovaj čovek iz udaljenog grada poverio Tavankut–online portalu uz uslov da se njegove ime ne spominje. Poželeo je samo da se zna koliko su plemeniti medicinski radnici u ambulanti „Tavankut“.

Pohvaljeni medicinari su za Tavankut–online tek kratko izjavili da je to njihov posao i da su oni spremni uvek i svakome pomoći. Kako god, lekar Pjevač dr. Ognjen i medicinska setra Lidija Horvatski svojom profesionalnošću i ljubaznošću ostavili su neizbrisiv trag u životu ovog čoveka i osvetlali obraz zdravstva ali i proneli lep glas o Tavankutu.KOMENTARI

 1. Dr Biljana Ivošević Stegić kaže:

  Profesija na prvom mestu!
  Sve pohvale. Ponosni smo na kolegu i tim bolnice Sv. Stefan srdačno pozdravlja
  Dr Ognjena

 2. Sale kaže:

  U srpskom jeziku prisvojni pridevi koji se završavaju na -ski (-čki, -ški) pišu se malim početnim slovom: srpski jezik, američki špijun, tavankutska ambulanta, tavankutski lekar. Jedino ukoliko je ime firme „Tavankutska ambulanta“, onda bi trebalo koristiti veliko početno slovo, ali bi lekar i u tom slučaju bio tavankutski lekar-malim slovom.

 3. Milica kaže:

  Sve pohvale za ambulanti i dr Ognjena Pjevača! Lekari u seoskim ambulantama su veoma široko medicinski obrazovani. Dr Ognjen je zasigurno jedan od njih. Dešava se da pokrivaju spektar od hitnih intervencija, malih hirurških, pa sve do porođaja. Svaka čast!

 4. Aleksandar kaže:

  Sale je promašio temu

OSTAVITE KOMENTAR