Pokret građanske Subotice: Daje se na znanje

Potpuno neopaženo prolazi u javnosti da jedna od najvažnijih lokalnih javnih ustanova Dom zdravlja Subotica, koja ima zakonsku obavezu da se brine o primarnoj zdravstvenoj zaštiti svih naših sugrađana, gotovo 8 meseci posluje bez zakonskog zastupnika.

Krajem meseca maja 2017. godine istekao je mandat direktoru javne ustanove DOM ZDRAVLJA u Subotici, a do danas nije izabran novi, niti imenovan v.d. direktora. Postojao je, međutim, jedan pokušaj izbora novog direktora koji je neuspešno završen, ali je vrlo slikovito javnosti pokazao svu tugu kadrovskih potencijala SNS-a. Naime, ispostavilo se da je lice predloženo na funkciju direktora javne ustanove pravosnažno osuđeno na  zatvorsku kaznu, pa  njegovo imenovanje, iako podržano od strane gradskog veća grada Subotice, nije uvršteno u dnevni red Skupštine Grada Subotice.

Subotica je grad koji ima veliki broj sposobnih kadrova s adekvatnim obrazovanjem za predmetno radno mesto, ali oni očigledno nisu partijski podobni, pa se, po običaju, javni interes i interes građana podređuju partijskom, zbog čega mesecima pomenuto radno mesto ostaje nepopunjeno.

Prema nepotvrđenim informacijama mesto direktora će pripasti koalicionom partneru SPS-u, koji nije prešao cenzus prilikom poslednjh lokalnih izbora za lokalnu skupštinu. Očigledno evidentan pad podrške koaliciji SNS-a i SVM-a u Subotici, primorava koaliciju da pravi ustupke strankama na čiju podršku će ubuduće biti upućeni. Iskusni politički trgovci iz SPS-a, ne propuštaju šansu, pa pošto su sadašnjeg predsednika svog lokalnog odbora uhlebili u Gradskoj kući, budućem predsedniku već obezbeđuju i adekvatnu fotelju, po principu. Jednom direktor –  večito direktor.

Predizborna obećanja o iskorenjivanju patokratije već niko ni ne spominje. Nesposobnost vladajuće koalicije i na ovom primeru je više nego očigledna. Ovako napredno napredovanje Subotice, će nas uspešno prizemljiti na dnu dna.

Pokret građanske Subotice

12.01.2018.KOMENTARI

 1. Afet kaže:

  Da li je to Dr Psihijatar…

 2. Kenjereš Andraš kaže:

  Rešenje je u našim rukama, nemojmo izlaziti na izbore. Oni koji izlaze su partijski podobni.

 3. Zorica kaže:

  Nece biti dr. Psihijatar ….odustao

 4. Glasač kaže:

  @Andraš
  ma nemoj, da ne izlazimo na izbore a oni da izlaze i mi smo ih kao prešli ko papir dupe…
  Oni su na vlasti iako nemaju većinu glasača upravo zbog političke nepismenosti građana.

 5. Salamander kaže:

  @ Glasač,
  Tako je!

 6. Bogdanka kaže:

  Psihijatar nije odustao nego zbog njegovog dosijea i nanogice ne moze biti direktor. Ne sekirajte se. Vraca se Bicanin ali sada kao direktor Doma Zdravlja.

 7. #pravda kaže:

  Mene samo interesuje da li neko zna zbog koga je osudjen tj.ko je bio osteceni u tom krivicnom postupku?
  Ko je imao toliku snagu da se izbori do pobede nad naprednim kadrom?!

 8. Sasa kaže:

  Bicanin po funkciji zet toletov dzaba im kad nemaju partiju

 9. Follower kaže:

  Cemu cenzura niste subotica.com?

 10. administrator kaže:

  Ništa nije cenzurisano.
  Niste ostavili komentar na ovoj temi.

 11. Follower kaže:

  Znate o cemu govorim.Ivan mi se pozalio da je cenzurisan a komentar sece ambicije i narusava planove i interese.Svakako se istina ne moze sakriti niti cilj ostvariti kako je neko naumio.

 12. administrator kaže:

  Stvarno ne znam o čemu je reč i ko je Ivan. Slobodno ponovo napišite komentar koji je nestao.

OSTAVITE KOMENTAR