Pokret za preokret: Politički otkaz u Subotici za našeg funkcionera

Pokret za preokret saopštio je danas da je predsednik Gradskog odbora te organizacije u Subotici Aleksandar Simić dobio otkaz u javnom preduzeću zbog svog opozicionog delovanja.

„Aleksandar Simić dobio je danas otkaz u subotičkom Javnom preduzeću za upravljanje putevima, po direktnom nalogu gradonačelnika Bogdana Labana i kao kaznu za svoje opoziciono političko delovanje“, naveo je Pokret za preokret u saopštenju.

Dodaje se da je Simić proglašen tehnološkim viškom, ali mu je „neformalno stavljeno do znanja“ da je razlog za otkaz kritika gradske vlasti ispoljena kroz nekoliko javnih nastupa i akcija, između ostalog, ukazivanje na izostanak primene latiničnog pisma, iako je ono u službenoj upotrebi u Subotici, kao i izložba „Pet godina propadanja“, koja je u znak borbe protiv nasilja priređena od Pokreta za preokret na gradskom trgu u Subotici, neposredno pošto je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban napao stranačkog suparnika, uz pretnju „čupanjem grkljana“.

U saopštenju se navodi da je Aleksandar Simić diplomirani inženjer sa 30 godina radnog staža, koji je u periodu od 2006. do 2008. godine bio član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove.

Preduzeće u kom je Simić proglašen tehnološkim viškom u proteklih osam meseci broj zaposlenih je povećalo sa 28 na 32, a još dva radnika angažovana su po ugovoru o delu.

„Dakle, broj novih zaposlenih i radno angažovanih je povećan za šest, te je jasno da je obrazloženje o tehnološkom višku samo pokriće za politički progon. Takođe je važno da je u trenutku kada mu je uručen otkaz Simić bio angažovan kao stručno lice zaduženo za praćenje realizacije ugovora sa pet preduzeća, pa će sada ti poslovi ostati bez nadzora, iako postoji ugovorna obaveza nadzora“, piše u saopštenju.

Pokret za preokret je ocenio da je ovaj događaj još jedan dokaz da je Srbija ušla u „period totalitarizma koji podseća na najmračnije periode u istoriji, kada se zbog političkog opredeljenja gubio posao, stan ali i glava“.

„Subotica po količini nasilja naprednjačke vlasti na čelu sa Bogdanom Labanom predstavlja samo primer kako će cela Srbija uskoro izgledati, ukoliko to ne sprečimo“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

 

(Beta, 29.12.2017)KOMENTARI

 1. Atila kaže:

  Ne bunite se,uskoro ce početi da nam svima vade grkljane ko išta protiv njih prozbori.

 2. Nena kaže:

  Dzabe prava diploma, ako nisi u pravoj stranci

 3. GR. kaže:

  Ovakva tortura i lopovluk u gradu nikad nije zabelezen… svi julovci i demokrate nisu ravne nijednom Naprednjaku po kradji, primitivizmu, lopovluku, bahatosti i nasilnom ponasanju!

 4. Radoslav kaže:

  Kakva smejurija od saopstenja. Povecan broj zaposlenih u novoformiranom preduzecu je preraspodela radnika zbog promena koje su morale da se odrade iz razloga budzetskog finansiranja, a ne novozasposljavanja. Svi znamo da je grad morao da br radnih mesta u javnom sektoru mora da smanji za 215. Pitanje: sta bi trebalo da radi masinski inzenjer u ovakvom preduzecu? Druga manipulacija: nadzor i pracenje realizacije ugovora su dve sustinski razlicite stvari. Gotovo po pravilu se odredjuje kao lice za pracenje realizacije ugovora ono koje radi poslove u preduzecu u vezi sa odredjenom strukom i konkretnim poslovima. Tu uvek moze doci lako do zamene. Sramota je sto se na ovakav nacin piskaraju kojekakva saopstenja samo da bi se neko drugi namazao fekalijama. Na kraju, zasto magistar Antelj nije potpisao saopstenje?

 5. Petar Mali Bajmok kaže:

  Jeftin pokusaj bivseg autoprevoznika sa akademskom titulom da politicki poentira u situaciji kad nailazi na zatvorena vrata stranaka kojima se nudi.

 6. SzBDK kaže:

  Da li vam je žao što ste glasali za mafiju?

 7. Moonwalker kaže:

  Nije na odmet podsetiti da je 2017 godina bila godina opismenjavanja naprednjacke bande i nepismenih ,primitivnih lokalnih diletanata tako da je povecan uvoz papira radi stampe diploma kako bi nas ove antiintelektualne protuve, domoroci, balisticki lobisti i sluge koji su prodali dusu djavolu vratili u kameno doba

OSTAVITE KOMENTAR