Polemike o razvojnim projektima u Subotici

Imaju li subotička javna preduzeća razvojne projekte? Ako pitate opoziciju – nemaju, dok vlast tvrdi suprotno. A sve je to deo njihovih planova poslovanja koja je usvojila danas Skupština grada.

Odgovornost za stanje u Palićkom jezeru, navodna diskriminacija sportskih klubova po političkoj osnovi, manjak informacija o počioniocima seče stabala na Paliću izazvale su oštre polemike između vlasti i opozicije na današnjoj sednici subotičke Skupštine.

A na dnevnom redu su bili programi poslovanja subotičkih javnih i komunalnih preduzeća, za koje u opoziciji tvrde da su pisani sistemom „kopi-pejst“ i da nedostaju investicije, dok u vlasti odbacuju takve optužbe tvrdnjama da se novac za investicije obezbeđuje u Novom Sadu i Beogradu.

„Nemamo ozbiljne razvojne projekte što se tiče komunalne infrastrukture Grada Subotice sa jedne strane, sa druge strane očigledno da pada dobit javnih preduzeća. Znači imamo stagniranje ili pak korak unazad“ – tvrdi šef odborničke grupe „Pokret za građansku Suboticu“ Jene Maglai.

„Investicije se sve više prikupljaju od strane Pokrajine i Republike. Vidite da grad nema dovoljno sredstava da bi sve potrebe investicionog neulaganja poslednjih tridesetak godina nadoknadio“, smatra zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić.

Vlast i opozicija bili su složni u potrebi da se proširi Bajsko groblje.

„Osim toga što će se savremeno urediti grobnice i grobna mesta, to će predstavljati prvo groblje parkovskog tipa u Subotici“, naglašava direktorka JKP Pogrebno Vesna Prćić.

Ni iz trećeg pokušaja na dnevnom redu nije se našla izmena odluke o sahranjivanju. Nakon dva neuspešna pokušaja opozicije, treći put je gradska vlast stavila na dnevni red predlog, da bi ga pred zasedanje povukla.

„Apsolutno na osnovu uredbe Vlade Republike Srbije koja je stigla sredinom februara meseca i sada predlog koji je dat mora da se uskladi sa tom uredbom. To je jedini razlog za povlačenje“, tvrdi Vojnić.

„Na žalost, moram da kažem, da je to slika i prilika kvaliteta rada lokalne samouprave, između ostalog i ova tačka, jednostavno skidaju to kao tačku dnevnog reda, a petnaest hiljada građana je svojim potpisima tražilo donošenje jedne takve odluke“, smatra Maglai.

Osim usvojenih planova poslovanja, Javna preduzeća i ustanove dobile su i nove nadzorne odbore.

 

RTVKOMENTARI

 1. paulina kaže:

  GLEDAM SEDNICU SKUPŠTINE U SUBOTICI, KAO PRAVI DOKONI PENZIONER, I DONOSIM ČVRSTU ODLUKU DA U BUDUĆE NE IZLAZIM NA IZBORE I NIKOM NIKADA VIŠE NE DAM SVOJ GLAS, JER GA NIKO NE ZASLUŽUJE, I AKO IMAM I MALO KREDIBILITETA NA SVOJU PORODICU I POZNANIKE, SVE ĆU UČINITI DA IH UBEDIM DA SE I ONI UGLEDAJU NA MENE, A KAKO ZNAM BITI VRLO UBEDLJIVA, SIGURNA SAM DA ĆU I USPETI U TOME….VIŠE NE ZNAM KOJI SU GORI, DA LI JEDNI ILI DRUGI, VLAST JE „SILNA“ , a OPOZICIJA NESPOSOBNA, AKO SE U OPŠTE I MOGU POJEDINCI NAZVATI OPOZICIJOM….to je naša slika i prilika, ,,strašno

 2. Bradati Anonimus kaže:

  Paulina, vaša galama (velika slova) samo pojačava utisak da ne poznajete politički sistem. Neizlazak na izbore znači da ste za ostanak postojećeg stanja, odnosno da ste ipak glasali za stranku na vlasti. Imamo veoma rđavu vlast koja nam uporno potura takve kao vi koji tvrde sa su svi isti, da su i drugi lopovi kao i oni.
  Čak i da je tako, vlast treba menjati na izborima sve dok neko ne odluči da radi kako treba.

 3. Brkata frakcija kaže:

  Gde nam je lokalni Don?Skuplja glasove po Novom Beogradu i bori se milost „svevisnjeg“.

 4. ludak kaže:

  Znaci glavna investicija u Subotici ce biti prosirenje groblja?!?!

  Da li su ovi normalni????

 5. Ime kaže:

  Ovu tragičnu vlast izglasali su oni koji su sedeli kući za vreme izbora. Jasno?

 6. buncika kaže:

  Lokalni don je zauzet gradnjom vile i apartmana na CG primorju,a bogami kazu i neki hotel kaparisao u Budvi.

 7. Mali zeleni Subotice kaže:

  @Ime i ostali
  Ništa ne rešavaš da svaljuješ krivicu jer ti nije neko po volji na vlasti na nekog drugog.
  Nema sada plakanja. Jesu svi imali vlast? Jesu. Šta su pokazali? Da ni jedan ne zaslužuje da se izađe na izbore. Oni su sami krivi za to, a ne građanin koji to samo konstatuje.

 8. tarabetina kaže:

  sta si docekala Subotice …..

 9. Čuvar zatvora kaže:

  Proširenje bajskog groblja.ok neka im bude, ali zasto ne objave pošto su plaćene kuće ili placevi (od naših budžetskih para) čije ce mesto zauzeti groblje…’Kuloarske priče’ (koje retko da nisu tačne) kažu da je veliki DON ‘uzeo debeli kajmak’ u ovoj kupoprodaji.

 10. Metuzalem kaže:

  Neki rade i grade.
  Neki umiru i nestaju.
  Neka mi neko odgovori: Da li će ovi prvi ostati ovde ili će ovi drugi pobeći negde?

 11. Grubačić Pelagonija kaže:

  Svi na izbore,pa kom obojci kom opanci!

 12. Normalna kaže:

  Ko ostaje kod kuce automatski daje glas poziciji.To i vrapci na grani znaju! A sta se desava sa ind.zonom? Primaju nove radnike pa coporativni otkazi , rade kratko vreme, pa opet ispocetka.Ovo lici na “ paciju skolu“. Ostaju “ mutavci“ kako njima odgovara.Zato, izlazite na izbore i glasajte za one koji bi mogli nesto da promene.To su mladji a ne uhodani majstori.
  Samo bez nervoze, steti!!!

 13. avpro@baulink.net kaže:

  1.“Mark Twain je jednom rekao: Kada bi izbori mogli nešto bitno promijeniti, oni bi bili zabranjeni.

  2. Mark Twain
  Patriota je osoba koja se može najglasnije derati bez ikakvog pojma o čemu se u stvari dere.

 14. Nedeljko Horvat kaže:

  Odluke su jasne, pod parolom:,,Sve cemo vas sahraniti,,…

 15. gagi kaže:

  Don verovatno ima obaveze na fakultetu…..
  ipak je Doktor

OSTAVITE KOMENTAR